SDP-ovac koji je napao Hajdukovića izbačen iz stranke i udaljen s radnog mjesta

Izvor: Facebook

Zbog fizičkog napada na saborskog zastupnika SDP-a Domagoja Hajdukovića, u ponedjeljak je odlukom Predsjedništva iz stranke isključen šef ureda predsjednika stranke Tomislav Mikulin te je udaljen s radnog mjesta, priopćiio je SDP.

“Na telefonskoj sjednici Predsjedništva SDP-a donesena je odluka da se višeg stručnog suradnika, zaposlenog u Središnjici stranke Tomislava Mikulina isključi iz članstva stranke te da ga se udalji s radnog mjesta. Povod je fizički napad na saborskog zastupnika SDP-a Domagoja Hajdukovića”, priopćili su iz SDP-a.

Navode i da sve ranije izjave koje su tijekom današnjeg dana objavljene u pojedinim medijima, a u kojima se navodi kako predsjednik SDP-a Davor Bernardić relativizira taj napad, nisu točne

“Gospodin Bernardić danas u trenutku predstavljanja reforme pravosuđa nije raspolagao s informacijama o identitetu počinitelja napada”, poručuju.

Dodaju da će izjavu za medije u vezi s tim slučajem u 14:30 dati glavni tajnik SDP-a Nikša Vukas u središnjici stranke na Iblerovom trgu.

Osjčeko-baranjska policija priopćila je kako je  Hajduković u nedjelju je fizički napadnut u Osijeku i lakše ozlijeđen, a da je njegov napadač uhićen, ne navodeći identitet napadača.

Policija će protiv njega nadležnom državnom odvjetništvu podnijeti kaznenu prijavu za kaznena djela nanošenje tjelesne ozljede i nasilja u obitelji.