SDP i “nezavisni” odradili sjednicu Gradskog vijeća iako im predsjednik ima kaznenu prijavu

Ilustracija/Grad Sisak/D.Prša

SDP-ova Ikić Baniček voli zažmiriti – na nepostojeću obnovu u svojoj nadležnosti u Sisku, a i na utaju poreza bliskog suradnika.

Sisak, 24. listopada – Utaja poreza i šteta za gradski proračun od skoro 700.000 kuna  nisu bili dovoljni gradonačelnici Kristini Ikić Baniček da se prihvati smjena Bojana Dadasovića, predsjednika Gradskog vijeća Grada Siska, kojeg su na tome mjestu podržali upravo vijećnici SDP-a, Kristine Ikić Baniček.

Očekivali smo da barem oboje pokažu moralnu odgovornost prema gradu Sisku i njenim građanima, no kao da se ništa nije dogodilo stigao je poziv od predsjednika za sazivanje nove sjednice Gradskog vijeća.

Bojan Dadasović unatoč kaznenoj prijavi vodio je jučerašnju sjednicu Gradskog vijeća.

NIŠTA SPORNO DA ONAJ TKO POTPISUJE DOKUMENT O DONOŠENJU PRORAČUNA, UTAJI POREZ ZA ISTI TAJ PRORAČUN?

Dadasović po uzoru na šeficu SDP-a Ikić Baniček nije preuzeo odgovornost i otišao s mjesta predsjednika vijeća i ako ga se tereti da je veliku svotu novaca pokušao utajiti između ostalog i na štetu gradskog proračuna. Istog proračuna u koji građani uplaćuju novac i iz kojeg on, kao i gradonačelnica dobivaju svoju plaću odnosno naknadu.

Istog tog proračuna za kojeg je glasao i na čiju je izglasanu odluku stavio svoj potpis kao predsjednik vijeća.

POTREBNE BILE RUKE DA SE IZGLASA IZVJEŠĆE O RADU GRADONAČELNICE

Vijećnici SDP-a i nezavisni Bojana Dadasovića imali su zadatak -izglasati izvješće o radu gradonačelnice koje se našlo na dnevnom redu sjednice

Očito je da su se prikupljati materijali dugo jer se u njega gotovo ništa nije imalo za pročitati a odnosi se na razdoblje od srpnja do prosinca 2022. godine.

Opskurdan je i sramotan dio o obnovi i revitalizaciji grada Siska kao i nepostojeći projekti. Dio o Fondu solidarnosti bolje da nisu ni spominjali jer svi znamo kako su sredstva bila osigurana no sisačka gradonačelnica propustila je priliku za obnovu zgrada u svojoj nadležnosti.

DJECA KUKULJEVIĆEVE OSNOVNE ŠKOLE NI NAKON 1000 DANA OD POTRESA NEĆE IMATI SVOJU ŠKOLU- GRADSKA UPRAVA NIJE NAPRAVILA NIŠTA 

Najveća sramota i nerad u izvješću o radu gradonačelnice očituje se u činjenici da ni dokumentacija za obnovu OŠ Ivana Kukuljevića nije spremna, a kamoli postupci za izvođenje radova.

Već dvije godine slušamo kako radovi “uskoro kreću” i kako je izrada dokumentacije “opsežna”.

Učenici ove škole tako će i 1000 dana nakon potresa i dalje biti bez svoje zgrade.

Podsjetimo samo da je 30. lipnja ove godine istekao rok gradskoj upravi da iskoristi sredstva iz Fonda solidarnosti Europske unije, ukupno 180 milijuna kuna, a gradska uprava na čelu s gradonačelnicom Kristinom Ikić Baniček propustila je tu povijesnu priliku.

OBNOVLJENA JEDINO ZGRADA U KOJOJ JE – URED GRADONAČELNICE

Među jedinim obnovljenim objektima u nadležnosti gradske uprave je upravo privremeno sjedište Gradske uprave, gdje je i ured gradonačelnice. Jesu li to prioriteti? Da si političarka obnovi ured prije obnove škole?

Umjesto dječjih glasova jedini znak života u zgradi OŠ Ivana Kukuljevića je vegetacija koja je počela bujati iz dimnjaka.

U istom izvješću o radu gradonačelnice je i presjek rada Savjeta za revitalizaciju i obnovu grada Siska koji vodi Bojan Dadasović.

Aktivnosti tog savjeta su gotovo nepostojeće – održana je tek jedna sjednica s predstavnicima Središnjeg državnog ureda za obnovu i stambeno zbrinjavanje. I to je to.

Vjerojatno se predsjednik Gradskog vijeća nije stigao toliko pozabaviti pitanjima obnove s obzirom da sjedi u još pet nadzornih odbora gradskih tvrtki, a za svoj rad dobiva naknade jer ipak donosi bitne odluke o poskupljenju komunalnih usluga na štetu građana Siska. Istovremeno Dadasović vodi i vlastitu tvrtku, zbog koje je, kako navode mediji predmetom policijske i porezne istrage koja se protiv njega vodi.

Izvješće o radu gradonačelnice je izglasano, upravo zahvaljujući rukama Bojana Dadasovića i nezavisnih vijećnika. Bez njega u vijeću, nerad gradonačelnice brzo bi došao na naplatu.

Ne čudi stoga da je upravo SDP-ova šefica stala u obranu predsjednika Gradskog vijeća bez obzira na kaznenu prijavu da je oštetio gradski proračun, jer ipak je politika i fotelja važnija od obnove grada i boljeg života njenih sugrađana?

Bez Bojana Dadasovića naime ne bi imala većinu u Gradskom vijeću, pa je u toj situaciji i na utaju poreza lako – zažmiriti.

Priopćeno je iz GO HDZ Sisak