Saznali koje su sve godišnje plaće Luke Modrića u Realu

YouTube

Luka Modrić jedan od najplaćenijih igrača u svlačionici madridskog Reala. Nakon maestralne utakmice protiv Liverpoola u visokoj pobjedi na Anfieldu od 5:2 ponovno je dospio na naslovnice europskih medija.

U vrijeme kad se govori o novom ugovoru Luke Modriće objavljeni su podaci o godišnjom plaćama hrvatskog maestra. Prema podacima stranice Capology, hrvatski je veznjak od 2013. godine do danas zaradio točno 140,3 milijuna eura u bruto iznosu.

Modrić je 2014. godine zarađivao 8 milijuna bruto po sezoni, da bi u iduće dvije godine taj iznos bio 7,5 milijuna eura. U 2017. i 2018. ta se cifra vrtila oko 14 milijuna eura, a onda najprije 2019. dolazi do godišnje zarade od 18 milijuna eura.

Posljednje tri godine zarađivao je najviše od kada je u Realu, 21 milijun eura i kad se sve zbroji daleko je najplaćeniji hrvatski sportaš.

Ipak, što se tiče Reala, tamo je peta najplaćenija zvijezda, ispred njega su David Alaba (22 i pol milijuna), Toni Kroos i Karim Benzema (obojica oko 24 milijuna). Vodeći je Eden Hazard koji godišnje zaradi preko 30 milijuna eura bruto zarade iako gotovo da uopće ne igra za španjolskog prvaka.
Još uvijek mu uprava kluba nije ponudila novi ugovor, ali španjolski mediji očekuju kako će se to dogoditi jer je pokazao kako Real bez njega ne može

Uz Luku Modrića najplaćeniji hrvatski nogometaš je Ivan Perišić koji u Tottenhamu zarađuje 21 milijun eura bruto, prenosi Mayportal.