Savršeno ljeto: Ovo su mjesta koja pružaju najbolje osvježenje u ljetne dane

Izvor: Facebook

Koje su najljepše hrvatske plaže? Odgovor na ovo pitanje nije baš najzahvalnije tražiti pa je možda uputnije pozvati se na one koji su specijalizirani za tematiku, a pogotovo ako ti isti nisu iz Hrvatske pa im nitko ne može prigovoriti na neobjektivnosti.

Primjerice, ove godine je veliki izbor napravio Lonley Planet, svjetski poznat izdavač turističkih vodiča, koji je Hrvatsku i Jadran nahvalio na sva usta. “Zahvaljujući 1777 km dugoj Jadranskoj obali s oko 1200 otoka, dostupne su brojne prekrasne plaže i samo je pitanje volite li radije one stjenovite, ili pješčane”, napisali su i onda hrabro izdvojili 14 veličanstvenih.

Ovo su najveći aduti Jadrana

Izbor su započeli sa Zlatnim ratom, jednom od najpoznatijih hrvatskih plaža smještenoj na otoku Braču. Odmah uz nju svrstali su plažu Dubovica s obližnjeg Hvara koja se nalazi na sićušnoj uvali “prekrivenoj plažom od blještavo bijelog šljunka”, kako su napisali. Treće je mjesto zauzela plaža Sveti Jakov u Dubrovniku koja, kako preporučuje Lonely Planet, u odnosu na druge plaže u gradu nije prezauzeta, a istovremeno pruža savršen poglede na Stari grad, piše Dnevno.hr

Izvor: Facebook

Od onih koje obvezno treba posjetiti nabrojili su, redom, Stinivu na otoku Visu, ušće NeretveZrće na Pagu, Šunj na otoku Lopud, Stračinsku na Šolti, Uvalu na Rtu Kamenjak u Istri, zatim poluotok Lopar na Rabu, plažu Punta Rata u Brelima, Lubenice na Cresu, Sunčanu uvalu na Lošinju te još jednu istarsku, plažu na otoku Veruda.

I kontinetalci imaju svoje favorite

Iako se kontinent ne može pohvaliti takvim adutima, solidna utjeha može se pronaći i na hrvatskim rijekama i jezerima. Zbog blizine Zagreba (a i ne samo radi toga, već i zbog divne prirode) MrežnicaKupa i Korana na najvećem su glasu, ali ne treba smetnuti ni nešto hladniju Unu koja ima nekoliko predivnih kupališta (Kavrlja, Kuljani, Matijevići..).

Naravno, tu je i Drava s poznatom osječkom Copacabanom ili varaždinskom Cirkovečkom, a i veličanstveni Dunav čija je vukovarska Ada omiljeno izletište Slavonaca i Srijemaca.

Stvorite vlastiti vodeni raj

Ipak, da bi ste pronašli savršeno osvježenje, i to po pristupačnoj cijeni, ne morate nigdje putovati. Za vas se pobrinuo Pevex koji ima veliki izbor bazena koji vam omogućuju da još ovog ljeta stvorite “vlastiti vodeni raj”.

Na izboru su vam montažni bazeni, popularni zbog svoje praktičnosti i jednostavnosti postavljanja koji su, treba i to reći, stabilni i dugotrajni jer se rade od izdržljivih materijala poput čelika, plastike ili aluminija.

Tu su još povoljniji, “za svaki budžet”, bazeni na napuhavanje koji se jednostavno mogu postaviti na bilo koju na ravnu i čistu površinu, a koji su, osim toga, mobilni i lako se premještaju na različite lokacije, piše Dnevno.hr