Sastanak SDP-ovaca o sudbini Bernardića

Hina

U nedjelju poslijepodne u sjedištu SDP-a na Iblerovom trgu sastalo se uže vodstvo stranke odnosno članovi Predsjedništva SDP-a koji su dosad podržavali predsjednika te stranke Davora Bernardića.

Nastavak je to razgovora iz Bosiljeva u petak na kojem su članovi predsjedništva od Bernardića zatražili ostavku “za dobrobit stranke” te mu dali vremena do nedjelje da razmisli.

U slučaju da Bernardić pristane svojevoljno odstupiti, prema stranačkom Statutu, a najviše na godinu dana, vođenje stranke kao v.d. preuzeo bi prvi potpredsjednik Zlatko Komadina.

Ako se pak Bernardić ogluši na te zahtjeve očekuje se da bi Predsjedništvo pokrenulo statutarne mehanizme za smjenu predsjednika nakon čega bi uslijedila izvanredna konvencija SDP-a.

Uoči sastanka, član predsjedništva Ivo Jelušić izjavio je kako očekuje da će biti dovoljno mudri donijeti one odluke koje od njih očekuje većina članstva, javnost i njihovo biračko tijelo.

Predrag Matić poručio je da će postupiti po svojoj savjesti te dodao da se borio za to da u Hrvatskoj vlada pravda, poštenje i demokratičnost a ne koliko će biti čvrst jogurt na našim policama.

Na upit o Bernardićevoj sudbini kazao je kako će se to čuti nakon sastanka. (H)