Sastanak s ličko-senjskim HDZ-ovcima u Zagrebu nije održan, Ressler prozvao Milinovića

Članovi HDZ-a Ličko senjske županije nakon susreta u središnjici HDZ-a

Član HDZ-ovog stranačkog izbornog povjerenstva Karlo Ressler izjavio je u srijedu navečer kako sastanak s nezadovoljnim članovima Ličko-senjskog HDZ-a nije održan jer se nisu stekli uvjeti, za to je prozvao Darka Milinovića, a dolazak autobusima pred središnjicu HDZ-a ocijenio je pokušajem pritiska na stranačko središnje izborno povjerenstvo koje će, naglasio je, nastaviti s organizacijom i provedbom stranačkih izbora u županiji.

“Kao član središnjeg izbornog povjerenstva HDZ-a, neovisnog tijela zaduženog za organizaciju i provedbu unutarstrančkih izbor, nažalost moram konstatirati da nismo uspjeli održati sastanak budući da za to nisu bili stvoreni uvjeti”, rekao je Ressler novinarima ispred središnjice HDZ-a.

Članovi HDZ-a Ličko senjske županije nakon susreta u središnjici HDZ-a

U nju je oko 18 sati stiglo 200-tinjak članova stranke iz Ličko-senjske županije, predvođenih predsjednikom Županijske organizacije HDZ-a u ostavci Darkom Milinovićem, tražeći da im se kaže kada će biti održani do sada tri put odgađani izbori za čelnog čovjeka gospićkog HDZ-a. Trebali su razgovarati s povjerenikom HDZ-a Ličko-senjske županije Darkom Nekićem te članovima stranačkog izbornog povjerenstva Karlom Resslerom i Damirom Sesvečanom.

Ressler je za neuspješno održavanje sastanka prozvao upravo Milinovića.

“Nažalost, iako smo došli ovdje u dobroj vjeri razgovarati o mogućim dilemama dijela članstva, očito je da nije postojala volja gospodina Milinovića da argumentirano i konstruktivno o tome razgovaramo”, naglasio je.

“Atmosfera koja je stvorena od organizatora, ali isto tako i sama činjenica da se s autobusima dolazi pred središnjicu HDZ-a, predstavlja očit pokušaj pritiska na središnje izborno povjerenstva kao neovisno tijelo HDZ-a i zbog toga još jednom žalim da je to tako bilo”, dodao je Ressler.

Središnje izborno povjerenstvo stranke, rekao je, nastavit će postupati u skladu sa statutom HDZ-a i ostalim propisima kako bi organiziralo unutarstranačke izbore. “Uvjeren sam da ćemo uspjeti u organizaciji i provedbi regularnih izbora u Ličko-senjskoj županiji”, zaključio je član HDZ-ovog izbornog povjerenstva.

Nije odgovorio na novinarski upit hoće li biti stranački sankcija za Milinovića. (Hina)

Darko Milinović je izašao pred novinare i rekao da je Karlo Ressler, Plenkovićev savjetnik i član središnjeg izbornog povjerenstva HDZ-a poručio da se nisu stekli uvjeti za sastanak. U HDZ-u pak tvrde da se sastanak nije održao jer je Ličanima predloženo da sastave grupu od pet ljudi koja će razgovarati s Resslerom, Sesvečanom i Nekićem budući da je riječ o složenim pravnim pitanjima, no Milinovićeva ekipa na to nije pristala.

“U središnjici ostajemo koliko god treba, ne odlazimo dok nam ne kažu kad će biti izbori za gospićki HDZ i dok ne potvrde da će izbori za HDZ Ličko-senjske županije biti 9. rujna”, rekao je Darko Milinović poručivši da im u HDZ-u nisu dali ni piti ni jesti, prenosi Večernji list.

Oko 21:35 Milinovićevi pobunjenici počeli su izlaziti iz sjedišta stranke, iako je prije toga Milinović tvrdio da će ostati tamo dok se ne ispune njihovi zahtjevi.

“Naša misija je uspjela, dobili smo jamstvo da će izbori biti 9. rujna, imamo izbore”, rekao je Milinović, na što se prolomio

“Razgovarao sam s povjerenikom za HDZ Ličko-senjske županije i državnim tajnikom Darkom Nekićem i rekao mi je da će izbori za županiju biti 9. rujna. Ne može se desiti da izbori budu odgođeni tri dana prije zadanog datuma. Za izbore u Gospiću smo spremni bilo kad, ne mogu nas oni toliko puta raspustiti koliko mi puta možemo pobijediti. Evo, naša misija je završena, ovo su pošteni i radišni ljudi.

U središnjicu ujutro gospođa koja čisti stranku nema što čistiti, oni su pospremnili sve za sobom. Hvala svima, idemo pobijediti i spremni smo za izbore u Gospiću, ma kada oni bili. Mislili smo da će ovo puno kraće trajati. Kad je krenuo autobus iz Gospića, da su nam potvrdili da će izbori biti 9. rujna, mi bi otišli na grob Franje Tuđmana zapaliti svijetu i otišli kući i bili bi već sada u Gospiću. Ja sam nazvao gospodina Nekića i pitao ga jamči li izbore 9. rujna i on je rekao”, rekao je Milinović.

“Gospić je na nogama, pozivam sve na izađu na izbore i da se odupru bilo kakvim pritiscima. Nisam se čuo s premijerom”, rekao je Milinović, nakon čega se zajedno s pobunjenicima zaputio prema autobusima kojima su došli i to pjevajući “Bože, čuvaj Hrvatsku”.