Šašlin (HDZ): Ministar Medved nije odgovoran za incident u Vukovaru

Konferencija za medije Kluba zastupnika HDZ-a

HDZ-ov saborski zastupnik Stipan Šašlin rekao je u utorak da u stranci osuđuju ponašanje dužnosnika Stjepana Sučiča i Krunoslava Šeremeta u subotu u Vukovaru, ali im je i apsolutno neprihvatljivim oporbeno traženje odgovornosti od ministra hrvatskih branitelja Tome Medveda.

Državni tajnik Sučić jučer je podnio ostavku zbog neprimjerenog ponašanja i verbalnog sukoba s policijom ovog vikenda prilikom nadzora provođenja novih epidemioloških mjera u jednom vukovarskom ugostiteljskom objektu.

Ostavku na dužnost državnog tajnika u Ministarstvu hrvatskih branitelja Sučić je već podnio i time je zaključen slučaj incidenta u Vukovaru, poručio je Šašlin oporbi na konferenciji za novinare Kluba saborskih zastupnika HDZ-a.

Ističe da su im apsolutno neprihvatljive prozivke i zahtjevi za ostavkom potpredsjednika Vlade i ministra Tome Medveda, kojemu velika većina branitelja daje apsolutnu podršku s obzirom na njegov neprikosnoveni autoritet u Domovinskom ratu i ministarske zasluge.

Šašlin je time odgovorio zastupniku Domovinskog pokreta Stipi Mlinariću koji je danas pozvao ministra Medveda da podnese ostavku zbog “zuluma HDZ-ovaca u Vukovaru”.

Vezano za incident u Vukovaru, Šašlin kaže kako u HDZ-u osuđuju takvo ponašanje državnih dužnosnika, ali i ističu da je Sučić odmah podnio ostavku. Na taj je način Sučić poslao jasnu poruku kako se moraju ponašati dužnosnici i što se od njih očekuje u slučaju kršenja bilo kakvih zakonskih odredbi ili bilo kakvog moralno neprihvatljivog ponašanja, dodao je.

Smatramo da je Sučićevom ostavkom cijeli taj slučaj trebao biti završen, poručio je.

Otkuda DP-u detalji što se događalo u subotu navečer u policijskoj postaji u Vukovaru

Na Mlinarićevu izjavu da je djelatnik SOA-e došao u policijsku postaju po Sučića i Šeremeta, Šašlin je izrazio čuđenje i upitao otkud zastupnicima Domovinskog pokreta detalji o tome što se događalo u subotu navečer u policijskoj postaji u Vukovaru.

“Mi takvih informacija nemamo. Ne znamo imaju li oni neke svoje kanale informiranja i za što ih koriste”, rekao je Šašlin.

Dodao je da “radi transparentnosti treba sve istražiti”.

Transparentnosti u prilog, kaže, ide i činjenica da je taj cijeli slučaj “priveden kraju u roku od svega 48 sati”.

Šašlin je dodao i da osobno poznaje bivšeg državnog tajnika, brigadira Stjepana Sučića, te da zna kako je imao težak period u Domovinskom ratu, koji je ostavio posljedice na njegovo zdravlje.