Saša Pavlić stigao na Markov trg

Saša Pavlić, čovjek s križem koji je prehodao skoro 200 kilometara iz Rijeke prema Zagrebu da bi vladi prenio poruku da ne može biti novca za polovne avione, a ne biti za bolesnu djecu stigao je u četvrtak u 11 sati na Markov trg.

Došavši pred Vladu, Markovim trgom prolomio se pljesak okupljenih.

‘Mi odlučujemo hoće li nas uopće biti. Moramo znati zaštiti svoju djecu. Što da ja tim ljudima kažem? Svi znamo što će reći, ako uopće izađu. Odcjepljeni su od naroda, odcjepljeni od svega. Zar ne možemo za stotinjak djece dati sve što treba? Ovo je pitanje svih nas, vi odlučujete što ćete čitati u novinama i na portalima. Četiri milijuna građana će kliknuti nešto besmisleno’, kazao je pred Vladom.

‘Tu na Trgu ima stotinjak ljudi. Svi koji ste doma ostali i treba vam biti tako kako je. Živite u toj zemlji, a mi odosmo dalje odavde, gdje cijene čovjeka, dijete i život’, kazao je.

Potom su Saša Pavlić i majke s djecom pozvani da uđu u Vladu, što su i učinili.

Nakon pet dana hodanja! Saša Pavlić s križem stigao do Vlade: "Idemo mi odavde, tamo gdje cijene život"

Pavlić pred Vladom: 'Idemo mi odavde, tamo gdje cijene život'Više na http://bit.ly/2ItGneiReporterka: Nikol Zagorac

Objavljuje 24sata u 5. travnja 2018

‘Nadam se da će Vlada donijeti odluku da će ova djeca živjeti. O njih 20 gore ovisi hoće li ova djeca živjeti do idućeg Uskrsa. A sad idemo gore’, kazao je na Trgu bana Jelačića.

Pavlića su na Trgu bana Jelačića dočekale majke s bolesnom djecom i porukom Vladi da se osnuje fond za djecu iz proračuna. Potom su se svi zajedno sa križem krenuli prema Markovom trgu gdje su zgrade Vlade i Sabora.

‘Želim predati taj križ Vladi da ih podsjeća prilikom donošenja odluka o djeci’, kazao je Pavlić na putu za Markov trg.

Podsjetimo, Pavlić već danima hoda starom cestom od Rijeke do Zagreba.

“Kap koja je prelila čašu bila je kad sam otvorio jedne dnevne novine i vidio da na jednoj stranici piše da država nema novaca za lijekove za djecu i šalje ih na klinička ispitivanja, a neka neće dobiti baš ništa.

Na drugoj stranici bila je vijest o tri milijarde kuna koje će država dati za polovne avione. Mislim da bi to svakome trebalo upaliti alarm. Meni je upalilo i natjeralo me da napravim ovo što radim”, rekao je Pavlić Indexu. (N1)