Sanader upozorava: ‘I ove godine moguć je požar kakav je bio kod Splita’

Ante Sanader, predsjednik Hrvatske vatrogasne zajednice upozorava da nije nemoguće da se ovog ljeta dogodi veliki požar kakav je prošle godine zaprijetio Splitu, piše N1.

Na pitanje je li moguće da i ove godine gledamo situaciju kao prošle kada je požar došao do predgrađa Splita, odgovorio je:

“Moguće je zato što su neobrađene površine naš najveći problem. Sigurno niste promijetili da su građani sad počeli obrađivati poljoprivredne površine. Hrvatske šume su se potrudile, moram ih stvarno pohvaliti, oni rade, dobili su sredstva za nove protupožarne puteve, ali najveći problem u Dalmaciji su neobrađene poljoprivredne površine, koje su najčešće privatne”, komentirao je mogućnost da i ove godine gledamo situaciju kao i prošle kada je požar došao do predgrađa Splita.

“Kad požar nastane u nekom dijelu, onda se on razvija. Vi možete napraviti snimku, odnosno otiđite uz velike gradove, možete i u Zagrebu pogledati, ljudi oko kuće drže nepotrebne stvari, ali i neobrađena poljoprivredna površina je uz same kuće, i to su opasnosti”, kazao je Sanader i dodao, “Pitate mi za požar – može doći do kuća, a tako je oko svih velikih gradova, a posebno oko manjih mjesta gdje su neobrađene površine uz njih”.