Sanader: “Milanović se vraća na staru retoriku, očito će biti onaj stari”

Ante Sanader/Izvor: Dražen Prša

Politički tajnik HDZ-a Ante Sanader novinarima je rekao da će o postizbornoj koaliciji razmišljati nakon izbora, sa svjetonazorski strankama, strankama istog programa.

 Kad je riječ o suradnji HDZ-a i predsjednika Zorana Milanovića kaže da: “očito se Milanović vraća na staru retoriku, očito je pokrenuo ideološke rasprave, očito će biti onaj stari Milanović“, komentirao je Sanader.

Na upit da prokomentira izjavu predsjednika da neće dolaziti na komemoracije gdje su obljetnice HOS-a, odgovorio je: “A to je naknadna pamet. Znate da je 2015. on organizirao svečanost Bljeska, tamo su bili pripadnici HOS-a i zastave, tada to nije smetalo.”

Upitan treba li revidirati Zakon po kojemu su postrojbe HOS-a legitimne iz 2001., Sanader je kazao: “Račan je to legalizirao…Izvučete to kad vam treba, kad trebate napraviti ideološku frku… To je dokaz da se zaboravljaju drugi problemi ili se ne priča o ozbiljnim temama”

O zabrani pokliča “za dom spremni” kaže:

“Ova Vlada je osnovala Vijeće koje je dalo svoje mišljenje. Rečeno je, razlika je zvijezde petokrake iz ’41. i zvijezde petokrake ’91, kad su se pod njom rušili naši gradovi. Dakle nije to isto vrijeme i nisu to ista vremena… Svaku žrtvu za Republiku Hrvatsku mi uvažavamo.”