Sanader: Gong vodi kampanju protiv Šuice i tvrdi – sve se može oprostiti osim uspjeha

Politički tajnik HDZ-a i saborski zastupnik Ante Sanader u petak je ponovio kako nevladina udruga Gong vodi kampanju protiv kandidatkinje za potpredsjednicu Komisije Dubravke Šuice te kako je očito jasna poveznica Gonga i SDP-a.

“Nevjerojatna je žestina kojom se Gong okomio na Šuicu”, rekao je Sanader novinarima u Hrvatskom saboru, ističući kako je “očito jasna veza i poveznica SDP-a i Gonga” i kako je očito Gong postao “trbuhozborac” te stranke.

To, kaže, i ne čudi ako se zna da je Dragan Zelić, koji je bio izvršni direktor Gonga, postao izvršni tajnik u SDP-u.

Sanader se čudi reakciji SDP-a čiji su zastupnici bili na saborskom Odboru za europske poslove koji je saslušavao Šuicu, imali priliku postavljati pitanja, glasovati, izraziti nezadovoljstvo, ali su ostali suzdržani.

Uspjeh se ne oprašta

“Očito se radi o staroj hrvatskoj poslovici ‘sve možemo oprostiti, samo ne možemo uspjeh”, ustvrdio je te istaknuo kako je Šuičina nominacija “povijesni uspjeh Hrvatske”, najmlađe članice Europske unije.

“Očito je i predizborno vrijeme, jer predsjednički kandidat Zoran Milanović (kojeg podržava SDP) davno je rekao da je Hrvatska slučajna država, pa očito na tragu te slučajne države njima nije normalno da neki Hrvat dođe na tako visoko mjesto kako će Dubravka Šuica”, rekao je Sanader.

Uvjeren je kako je hrvatskoj javnosti jasno o čemu se radi i da su sve snage uključene da Šuica ne postane potpredsjednica Europske komisije.

“Ali vjerujem da to neće proći, da će ona biti izabrana unatoč cijelom naporu SDP-a, a i Gonga, kao njihova glasnogovornika”, poručio je.

Imovinske kartice su objavljene

Imovinske kartice su objavljene, Šuica je objavljivala karticu, od vremena kad je bila gradonačelnica, saborska zastupnica i tu nema nikakvih tajni, uzvratio je Sanader na novinarski upit zar ne bi bilo jednostavnije za cijelu priču da Šuica objavi svoju karticu.

Ustrajao je da novinari imaju “javni uvid u njenu karticu” i da se “zadnja nije tako značajno promijenila”.