Samobor – Izložba Akvareli u Komunalcu

U predvorju Komunalca sa svojom 33. samostalnom izložbom predstavlja se slikarica iz Karlovca Biserka Lovnički. Otvorenje njezine izložbe popratile su uvodne skladbe evergreena koje je na klarinetu izveo profesor Ratko Pogačić, a potom se okupljenima uime Komunalca i Ogranka matice hrvatske Samobor obratila Snježana Zakanj Radovanić. Zahvalila je svima na odazivu, a Gradu Samoboru, Zagrebačkoj županiji i Komunalcu na potpori u ostvarivanju ovakvih projekata, a zatim je govorila o slikarskom putu Biserke Lovnički.

O djelima autorice govorio je profesor Željko Nemec istaknuvši kako je u tim nježnim akvarelima pastelnih boja prisutan dah poznate slikarice akvarela Slave Raškaj.

Pjesnikinje iz Karlovca, Katarina Trbović i Biserka Perašin te naša književnica Zlata Bujan Kovačević, pročitale su svoje stihove. Pozdravivši sve nazočne, izložbu je otvorio predsjednik Gradskog vijeća Samobora Miran Šoić, nakon čega je Biserka Lovnički zahvalila svima koji su došli na otvorenje, a posebno onima koji su joj pomogli u realizaciji izložbe.

Uz melodiju legendarnog Louis Amstronga na klarinetu se i zaplesalo. Do rastanka okupljenih veselo druženje je nastavljeno pjevanjem starogradskih pjesama.

Izložba se može pogledati u vrijeme radnog vremena Komunalaca, a bit će postavljena najmanje mjesec dana.