Salutirao ‘Sieg Heil’ u tramvaju pa putnike napao suzavcem

Izvor: D.Prša/Nacionalno

Zagrebačka policija traga za nepoznatim mladićem koji je u četvrtak navečer u tramvaju tijekom vožnje suzavcem pošpricao putnike i potom pobjegao

Do nesvakidašnjeg je incidenta, kako saznaje portal Lupiga, došlo nešto prije 20 sati u tramvaju broj 6 koji je vozio iz smjera središta grada prema Novom Zagrebu. Nakon što je tramvaj prošao Autobusni kolodovor i križanje s Vukovarskom, mladić u dvadesetim godinama, iz čista je mira počeo salutirati nacističkim pozdravom i vikati ‘Sieg Heil’.

Nakon toga mladić je ušao u raspravu s jednom od putnica, koja mu je naredila da smjesta prestane, što je on odbio zbog čega ga je putnica izvrijeđala. Izrevoltiran verbalnim obračunom, a nekoliko sekundi prije dolaska tramvaja na stanicu u Držićevoj aveniji, mirno je izvadio suzavac u spreju iz jakne i, netom prije otvaranja vrata na stanici, upotrijebio ga njoj ispred lica, usmjerivši ga uvis.

Svi su putnici iz prvih tramvajskih kola izašli van, a s obzirom da je vozačici tramvaja pozlilo od suzavca, tramvaj je zaustavljen na desetak minuta, nakon čega je iz ZET-a vozačici sugerirano da produži do mosta u Zapruđu.

‘U tramvaju u smjeru Novog Zagreba, zasad nepoznati muškarac, aktivirao je suzavac ili nekakvu vrstu nadražljivca, zbog čega je liječničku pomoć zatražila zaposlenica ZET-a kojoj je na licu mjesta i pružena liječnička pomoć’, rečeno nam je u Policijskoj upravi zagrebačkoj.