Povezite se

Vijesti

Sačić: “Vlado RH, budite odgovorni i sućutni, učinite ovaj korak zahvalnosti za one koji se radi svih nas žrtvuju, zaslužili su”

Objavljeno

-

Umirovljeni general Željko Sačić uputio je javnosti dramatičino pismo ali i zahtijev prema hrvatskoj Vladi kojim traži da se hitno uputi u saborsku proceduru prijedlog odgovarajućih zakonskih izmjena, kako bi se bezodvlačno odredio radni staž u duplom trajanju, evo kojim kategorijama društva i zašto:

Evo, vratio se iz Konzuma. I sve je bilo ok, svega ima, nema nestašice (osim tamo zatečenog i jednog susjeda, 85 godišnjaka koji baza po trgovini bez rukavica i maske, samo s naočalama). No, uvažavajući sinoćnje dramatično upozorenje, i JAKO crnu prognozu (o eksponencijalnom širenju virusa u slijedećih 19 dana u Hrvatskoj) našeg odgovornog ministra, poštovanog gospodina Vilija, PREDLAŽEM da hitno, i retroaktivno, od 01.03.2020.godine, pa dok za to bude potreba, Vlada RH uputi u saborsku proceduru prijedlog odgovarajućih zakonskih izmjena, kako bi se bezodvlačno odredio radni staž u duplom trajanju (kao ratni radni,”beneficirani” staž) svima, sada ,u kriznim vremenima, zaposlenima u realnom i javnom sektoru, zahvaljujući čijem trudu, žrtvi, hrabrosti i prihvaćanju svakodnevnih rizika (za njih osobno, tako i za njihove obitelji), mi svi ostali možemo koliko toliko normalno, u poluizolaciji živjeti i raditi u skladu sa svojim mogućnostima i potrebama…

Svakako mi u taj krug naših nevidljivih heroja, pripadaju; medicinsko i nemedicinsko osoblje u svim našim zdravstvenim ustanovama, na svim razinama i u svim segmentima, ljekarnici a potom i;
zaposlenici, trgovci, osobito blagajnice, blagajnici u sada , nužno otvorenim trgovinama, trgovačkim lancima, pekarnicama, benzinskim pumpama, vozači kamiona koji nas opskrbljuju, kako unutar Hrvatske, tako i još više oni sa međunarodnim rutama kretanja, carinici, sanitarni inspektori, granični policajci, izloženi policajci i prometni policajci, vatrogasci, angažiranim pripadnicima civilne zaštite, Hrvatske vojske, pogrebne službe, službe za hitne intervencije(plinoservis, vodovod, odvodnja, elektroinstalateri, poštari), angažirani zaštitari na poslovima od općeg interesa(u bankama, fini i dr.) čistači ulica, služba zbirnjavanja otpada i kučnog smeća.

Naravno, ovom” popisu” treba pridodati i sve Tete u vrtićima, koje i sada rade i brižno čuvaju našu dječicu u ovim izvanrednim okolnostima, isto tako postupiti i sa svima koji skrbe u sustavu socijalne sigurnosti o starim, nemoćnim i teško bolesnim osobama (domovi za starije,.i sl.)

Popis zaslužnih možete i sami dopuniti, uvažavajući ove kriterije, a financijska sredstva za provedbu ovih zakonskih izmjena, kao i za kupnju dodatnih respiratora, osigurati odmah; ukidanjam dotacija, beriva i doznaka raznoraznim, sada potpuno beskorisnim udrugama tzv. CIVILNOG (soroševog) društava, osim onima koje konretno skrbe za žrtve svih oblika nasilja, obiteljskog i dr., ili se i bave humanitarnim radom.
Također, ukinuti(privremeno) financiranje svih Udruga iz Domovinskog obrambenog rata (na svim razinama), jer se najveći dio njihovih programa (sportskih,druženja i dr., ne mogu ionako realizirati), osim ostaviti sredstva za vijence, svijeće i javne objave ,”parte” poginulim ili umrlim ratnim suborcima, kao i za već započete projekte, objave filomova, knjiga i drugih oblika trajnog sjećanja na herojstvo naše poginule ratne subraće u DOR-u.

Vlado RH, budite odgovorni i sućutni, učinite ovaj korak zahvalnosti za one koji se radi svih nas žrtvuju, zaslužili su.

Svijet

Ronaldinho pušten iz zatvora, jamčevina 1,6 milijuna dolara, ostaje u kućnom pritvoru

Published

on

Proslavljeni 40-godišnji brazilski nogometaš Ronaldinho pušten je iz paragvajskog zatvora u kojem je proveo mjesec dana nakon što je sa svojim bratom uhićen pri pokušaju ulaska u Paragvaj koristeći lažne putovnice, ali će biti i dalje u kućnom pritvoru.

Sudac Gustavo Amarilla udovoljio je četvrtom zahtjevu Ronaldinhova odvjetnika za revizijom ovoga slučaja, a brazilska nogometna zvijezda puštena je iz zatvora uz jamčevinu od 1,6 milijuna američkih dolara. Ronaldinho će nastaviti biti pod policijskom kontrolom u hotelu u paragvajskom glavnom gradu Asuncionu.

Ronaldinho i njegov brat Roberto Assis, koji mu je ujedno i menadžer, pokušali su ući u Paragvaj 4. ožujka koristeći krivotvorene putovnice, iako građani Brazila ne moraju koristiti putovnicu za ulazak u svoju susjednu državu. Braća nisu odmah uhićena već im je kazano da su dužni ostati u hotelskom apartmanu u Asuncionu.

Dva dana poslije policija ih je odvela u zatvor, a sudac je odbio puštanje uz jamčevinu, navodeći kao razlog mogućnost bijega dvojice optuženika.

Optužba za korištenje krivotvorenih putovnica kasnije je dovela do istrage o mogućem pranju novca.

Ucitavanje vijesti

Svijet

Vučić potvrdio da mu je sin zaražen koronavirusom i da je u bolnici

Published

on

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić objavio je u srijedu navečer da je njegov sin Danilo pozitivan na koronavirus i da je primljen u bolnicu.

“Kada je sve počelo, moj Danilo mi je rekao da predaja nije opcija. Moj prvorođeni zaražen je koronavirusom, a klinička slika mu je takva da je primljen u Infektivnu kliniku”, napisao je Vučić na svom službenom Instagram profilu.

“Sine, pobjedit ćeš ti to. Voli te tata, svi te volimo”, napisao je Vučić.

Premijerka Ana Brnabić je ranije ovog tjedna u emisiji “Ćirilica” komercijalne provladine TV Happy pokazala fotografiju Vučićeve kćeri Milice i sina Danila kako rade kao volonteri tijekom epidemije koronavirusa.

„Donijela sam jednu fotografiju, ovo ne zna predsjednik, šef, ubit će me vjerojatno. Evo, ovo su njegova djeca, Danilo i Milica, koji rade kao volonteri”, rekla je Brnabić.

Vučić je sredinom ožujka, odgovarajući na pitanje zašto aktivisti Srpske napredne stranke (SNS) imaju zaštitne maske dok u zemlji vlada nestašica maski, rekao:

“Evo, moj sin i kćer su danas opskrbili obitelji 11 umirovljenika bez maske.”

Na fotografiji koju je Brnabić pokazala Danilo i Milica imaju maske.

Danilo Vučić (22) najstariji je od troje Vučićeve djece.

Jedno od pitanja koje se pojavilo na društvenim mrežama nakon Vučićeve objave je da li će predsjednik Srbije sada morati u samoizolaciju od 28 dana, što je jedna od mjera propisanih u Srbiji tijekom pandemije koronavirusa, te da li će biti testiran na virus. 

Ucitavanje vijesti

Izdvojeno

Majdak: “Otvaranjem tržnica veliki broj OPG-a će ponovno moći plasirati svoje proizvode”

Published

on

Dodao

Nakon što je Odlukom Nacionalnog stožera civilne zaštite RH u srijedu 8. travnja ponovno dopušten rad tržnicama uz posebne mjere, državni tajnik ministarstva poljoprivrede Tugomir Majdak, u razgovoru za Hrvatski katolički radio, istaknuo je da će odluka ohrabriti poljoprivrednike posebno obiteljska poljoprivredna gospodarstva (OPG).

Državni tajnik u ministarstvu poljoprivrede Tugomir Majdak ističe da je odluka o ponovnom radu tržnica donesena na razini Nacionalnog stožera civilne zaštite te da će se provoditi uz posebne uvjete za vrijeme trajanja bolesti Covid 19.

“U zatvorenim objektima provodit će se mogućnost prodaje poljoprivrednih proizvoda i to: mlijeka i mliječnih proizvoda, voća i povrća, odnosno ribe. Omogućeno je i da osim zatvorenih objekata i ograđeni prostori na kojima se može kontrolirati ulaz na tržnice budu u mogućnosti prodavati na malo ove proizvode. Omogućena je i prodaja iz vozila po principu zelene tržnice. Tom odlukom omogućena je prodaja voća i povrća i cvijeća za naše poljoprivredne proizvođače i OPG-ove i male poljoprivredne proizvođače.”

Odluka sadržava i sigurnosne mjere, prije svega zdravstvene. Tržnice moraju imati definirane higijenske uvjete, mora se poštivati međusobni razmak od 3 do 5 metara između prodavača te isto toliko između prodavača i kupaca, ističe Majdak i kaže da će ovaj režim posebnog rada tržnica regulirati pripadnici županijskih stožera Civilne zaštite odnosno službe koje će definirati vlasnici ili upravitelji tržnica.

Prema podacima Ministarstva poljoprivrede na području Hrvatske funkcionira oko 100 objekata ovakvog načina prodaje, odnosno zelenih tržnica.

“Raduje nas što će na ovaj način veliki broj OPG-a ponovno moći plasirati svoje sezonske, svježe i kvalitetne proizvode našim potrošačima. Znamo da preko zelenih tržnica, odnosno gradskih i općinskih tržnica oko 15 000 poljoprivrednih gospodarstava, uglavnom OPG-ova redovno plasira svoje proizvode i u međuvremenu je mnogo mrežnih platformi za online prodaju omogućilo prodaju proizvoda velikog broja OPG-a, ali zasigurno ovaj tradicionalni način prodaje ohrabrit će poljoprivrednike i oni će i dalje prakticirati ovaj način prodaje. Raduje nas da ova odluka dolazi u vrijeme Velikog tjedna i u vrijeme pripreme za Uskrs. Našim obiteljskim poljoprivrednim gospodarstvima važno je da mogu svoje poljoprivredne proizvode prodavati na tržnicama i ostvariti siguran prihod ovim načinom prodaje,” zaključio je državni tajnik Majdak u razgovoru za Hrvatski katolički radio.

Ucitavanje vijesti

Najčitanije