Sačić: Sramotna je ovo i nedopustiva zlouporaba policije u dnevnopoliticke i “uhljebno karijeristi ke” svrhe.

Željko Sačić/Izvor: Nacionalno

U konkretnom slučaju radi se isključivo o javnom iznošenju gradanskog i (protestnog, negativnog) politićkog stava drzavljanina RH, prema našim vladajucim strukturama, piše saborski zastupnik na svojem Facebooku.

U tom izrazavanju oštrog i jasnog gradanskog nezadovoljstva (omogucenog i zagarantiranog i našim Ustavom), konkretni građanin nije prekoraćio onu zadnju crtu , dozvoljenu granicu iznošenja svojeg politićkog stava, uobićajenu i dopustivu u eupropskom demokratskom društvu, u kojem je dozvoljeno izrazavati nezadovoljstvo radom politićkog i drzavnog vodstva na razlicite naćine.

Naime, ovaj ćovjek objektivno nije pozivao na ugroćavajuce nasilje, ubojstvo, na povredu tijela…na uništenje imovine …na nacionalnu rasnu ili vjersku mržnju..Nije za to predlagao koristenje niti prikladnih sredstava (npr. bombe, vatreno ili hladno oruzje, i sl.

Opće opasna sredstva ili tvari) vec samo (doduse neugodna, ali po zivot, zdravlje i tijelo – neopasna) ” trula jaja”….Dakle, u svakodnevnom politickom zivotu, u demokratskom drustvu, to su samo neugodni i ostri, ali ipak dozvoljeni nacini iznosenja politickog misljenja i stavova gradana o njihovoj vlasti. Samo totalitaristicki i represivni, nedemokratski drzavni sustavi zloorabe svoju drzavnu silu i moc da tako zastite ” lik i djelo” svojih vladajucih politicara ili drzavnih duznosnika.

Stoga, ocekujem od nasih neovisnih sudskih tijela, da u skladu sa postojecim zakonskim uvjetima, odbace ovaj neodrziv, nepodoban, selektivan i diskriminatoran pokusaj zastite lika i djela “predsjednika Vlade RH, g.Plenkovica..Na kraju, ukoliko je predsjednik Vlade doista i povrijeden, uvrijeden ili nedaj Boze, ugrozen ovim javnim istupom gradanina, uvijek moze zatraziti ( u zakonskom roku ) osobnu zadovoljstinu pred nadleznim sudskim tijelom, ali privatnom tužbom. Uostalom, kao i svaki drugi politicar i gradanin nase drzave u slicnim slucajevima…

Pitam se, kakva bi reakcija policije bila da je umjesto predsjednika Vlade, meta ovom ocajnom i nezadovoljnom gradaninu bio, npr. koji od oporbenih politicara, ili, recimo – predsjednik RH ?