Sačić: “Sramite se, prijetvorni manipulatore, novoustoličeni predsjedniče Vrhovnog suda RH, g. Dobroniću !

Naime, od svih milijuna neriješenih gorućih problema u našem pravosuđu, koje trebate rješavati (i čije rješavanje ste zdušno najavljivali u ” izbornoj” kampanji za tu važnu sudbenu funkciju) radi čega ste uostalom i izabran na taj državno sudbeni položaj, Vi ste se prvo i odmah, protuhrvatski, protunarodno, protubraniteljski, dohvatili (apsolutno nekompetentno) jedne ideološko političke, povijesne teme – i najgrubljeg nasrtaja na žrtvu i pobjednike našeg Domovinskog obrambenog rata, objavio je na svojoj Facebook stranici saborski zastupnik Željko Sačić, jasno dajući do znanja kuda idu putovi novo ustoličenog predsjednika Vrhovnog suda RH, g. Dobronića.

Odmah ste udarili na sve naše ratne heroje, posebno na one iz legalne i zakonite dragovoljačke ratne postrojbe HOS-a, na njihov ratno pobjednički pozdrav “Za dom spremni” !?

Vaš grijeh je tim veći, jer tijekom duge kampanje za izbor na ovu sudbenu funkciju u Vašem prezentiranom “programu za ozdravljenje hrvatskog pravosuđa” (izloženog pred DSV-om, kolegama iz Vrhovnog suda i pred nadležnim saborskim Odborom) prijetvorno ste (i nemoralno) o tome izbjegavali jasne i nedvosmislene odgovore, a sve to, kako bi (lažno) stvorio o sebi dojam “predanog, moralnog, stručnog i odgovornog sudačkog dužosnika”, spremnog za rješavanje svih nataloženih problema u našem sudstvu.

Eto, na samom početku svojeg mandata, skinuli ste svoju masku, te izazvali veliko razočaranje, opravdan bijes i nevjericu (najviše ratom pogođenog) hrvatskog naroda i njegovih požrtvornih branitelja.

G. Dobroniću, podsjećamo Vas da je procedura Vašeg opoziva daleko jednostavnija od same kandidature i procedure izbora na ovu časnu i značajnu sudačku funkciju.

Ovo je sasvim sigurno i nedvojbeno, Vaš prvi korak – u krivom smjeru !