Sačić: “Reiner diktatorski, bezočno osilno, nemoralno , protuustavno “asistirao” Plenkoviću”

Ilustracija/D.Prša
Evo poštovani, da i svi vi, dan poslije, vidite sto je bio “okidač” i glavni razlog spontane oporbene politički SAMOOBRAMBENE, istinoljubive i pravdoljubive , dopustive prosvjedne reakcije saborske oporbe , na očitu, javnu, drsku, PROTUUSTAVNU i PROTUPOSLOVNIČKU povredu ustavne odredbe o nepovredivosti Hrvatskog sabora i nepovredivosti prava govora saborskih zastupnika (čl. 71. Ustava RH).
Bolje rečeno, pogledajte očitu ZLOUPORABU POLOŽAJA i OVLASTI , tada predsjedavajućeg sjednicom Hrvatskog sabora, g. Reinera. Ali, sve to i uz diktatorsko , bezočno osilno, nemoralno , protuustavno “asistiranje” u tome i samog predsjednika Vlade, g. Plenkovića!
Svjedočili smo jednom jedinstvenom političkom događaju u radu Hrvatskog sabora, neviđenom od slavnih dana davanja “vritnjaka” nenarodnom Khuenu Hedervaryju, agresivnom nasilniku i osporavatelju zastupničkih suverenističkih prava hrvatskih narodnih zastupnika.
Nakon ovog opravdanog i spontanog bunta, oporbenog saborskog revolta, ništa više u hrvatskoj politički neće biti isto.
Predsjednik Vlade, g. Plenković je i jucer bio na ” krivoj strani povijest”, i trajno je izgubio ugled u hrvatskoj, kao i europskoj demokratskoj javnosti, posebno medu NATO partnerima.
A utješni “pljesak” hadezeovaca i aboliciono koalicionih partnera svom vođi, bio je “pljesak” bezakonju, protuustavnosti i političkom nasilju u Hrvatskom saboru. Hrvatska javnost je sve to vidjela. Čak 71 posto anketiranih hrvatskih ljudi je bilo uz nas, uz istinu, pravo i pravdu!
Na kraju, uvjeren sam da je jučerašnjom sjednicom Hrvatskog sabora predsjedavao sam predsjednik, g. Jandroković, da do ovog političkog nasilja nad saborskim zastupnicima ne bi niti došlo!