Sačić: Pupovac…klevetniče lažljivi i protuhrvatski manipulatore ….Gdje ti, i u kome tamo u Srbu danas vidis USTAŠE ???

Izvor: Nacionalno

Nakon što je u ponedjeljak Milorad Pupovac, predsjednik Srpskog narodnog vijeća (SNV) poručio iz Srba da Ustaše u Srb ne mogu i neće, oglasio se saborski zastupnik Željko Sačić čiju objavu prenosimo u cijelosti:

Pupovac…klevetnice lazljivi i protuhrvatski manipulatore ..Gdje ti, i u kome tamo u Srbu danas vidis USTASE ??? Jesi li uopce u zivotu vidio ikojeg preostalog i prezivjelog Ustasu, nakon sto su ih tvoji preci i rodaci sa kokardom i petokrakom na bradatoj glavi sve ( razoruzane i zarobljene, ranjene) sistematski i hametice potukli ( zajedno sa njihovim nèvinim obiteljima) ..I to, po ugledu na zapoceti cetnicki ratnozlocinacki masakr i genocid nad neduznim Hrvatima u Srbu , u srpnju 1941. Da je ova , kao i bivse, prethodne Vlade, imalo hrvatska , imalo nacionalno odgovorna i doista antifasisticka, humanisticka, istinoljubiva , pravdoljubiva, ZABRANILA bi zlocinacko slavlje i obiljezavanje MEGA RATNIH ZLOCINA nad nevinim Hrvaticama i Hrvatima , Muslimanima i drugim nevinim ljudima ,u tom Lickom kraju ’41.

Dakle, odmah bi ukinula javno i anticivilizacijsko cetnikovanje veliko srpskih fasista danas u Hrvatskoj…jer je to siguran zametak i klica buducih klanja hrvatske djece u tom i drugim krajevima nase Domovine…Bagra protuhrvatska..vjerujem da necete imati priliku jos zadugo.. Milorade, problem je u tvojim ocima i psihi, jer tebi i tvojoj aboliranoj cetnickoj, protuhrvatskoj braci ( o cijem ratnozlocinackom protuhrvatskom terorizmu i danas s ponosom govoris!?) i tvojim istomisljenicima, su izgleda od rodenja – svi Hrvati , ujedno i svi Ustase..

Tako, ocito i zvjerski zatucen , mirotvorni hrvatski anđel , hrvatski mucenik, pokojni dr. Šreter, pa ga stoga nisi niti spasio.. Jer, eto, i on je bio Ustasa..Sramotno je , nevjerojatno i neshvatljivo, te nedostojno premijeru Plenkovicu, da ste i danas u vladajucoj koaliciji sa takvim mrziteljima slobodne Hrvatske, Hrvatske kao domovine Hrvata, i to sa zakletim antihrvatima, kojima je pojmovno, politicki i “kultoroloski ” blizi ” srpski svet” , a grad Beograd..glavniji i glavni grad.. Vjerujemo, ne zadugo.