Sačić: “Naši vojnici imaju posla na hrvatskim granicama”

Izvor: Nacionalno/D.Prša

Saborski zastupnik, general Željko Sačić, član Odbora za obranu izrazio je danas svoje nezadovoljstvo mogućnošću slanja naših vojnika u Ukrajinu, kazavši da se nada da za nešto takvo neće biti potrebe.

Evo što je izjavio:

“Hrvatski suverenisti uvijek gledaju i procjenjuju što je u interesu hrvatskog naroda i države i stanja mira u Europi. Nama je prioritet da se svi sukobi rješavaju mirnim putem i smatramo da smo još daleko od iscrpljivanja pregovora s Rusijom.

Pratimo stanje, reakcije naših partnera u NATO-u i Europi, posebno Njemačke, vidimo da su tu određene diskrepancije u nastupima. Mi Hrvati moramo biti mudri, pametni, okrenuti se prošlosti, Dubrovačkoj republici, diplomaciji, prioritet su iznad svega mir i pregovori”, kazao Sačić.

“A o ratu nemamo što razgovarati, nama je nanio strahovite posljedice i pokazao da se nakon rata mora opet sjesti za stol i pregovarati. Prema tome, što dalje od ljudskih žrtava, što dalje od razaranja. Naši vojnici imaju puno posla na hrvatskim granicama da zaustave horde ilegalnih migranata, tu ih treba zapošljavati, a ne slati okolo.

Iz povijesti smo trebali puno više naučiti, a ne srljati u bilo kakve prijetnje. Mi na nebu imamo dva aviona, i ne znam kakvih sve problema u HV-u, bolje da se ne blamirano, nego krenimo ljude podržavati da grade mir, a ne rat”, kazao je Sačić.