Sačić: Miljavac je žrtva premijera Plenkovića

Izvor: FB

Prosvjed u Vukovaru podijelio je najprije Hrvatsku demokratsku zajednicu, a sada je do raskola došlo i u Generalskom zboru.

Nakon što je general Pavao Miljavac otkrio kako Hrvatski generalski zbor neće podržati prosvjed, Željko Sačić odstupio je iz Upravnog odbora Generalskog zbora.

“Najveća moja poruka je – nemojte dozvoliti da vas netko instrumentalizira i da budemo političko sredstvo bilo koga – premijera, države, bilo koga”, rekao je Sačić RTL-u.

“Hrvatski generalski zbor ima temeljnu zadaću da se uvijek u svakoj prigodi sjeća i solidarizira s najugroženijim ljudima u našoj domovini, a to nije tako bilo”, kaže Sačić.

Na pitanje smatra li da je general Miljavac ovakvom odlukom okrenuo leđa VUkovaru, Sačić kaže: “On misli da nije, a ja mislim da je on žrtva premijera Plenkovića, mislim da ga je premijer pritisnuo. Iako, danas sam se čuo s generalom Miljavcem, u jednom prijateljskom tonu on mi je rekao da razumije moju odluku, ali me i molio da ne istupam iz članstva upravnog tijela HDZ-a. Također je rekao da je razgovarao o tome s premijerom, dodavši da nije na njega vršio pritisak, ali ja mislim da je.”