Sačić i Kovačević: Sad je trenutak da desnica napravi pobjedničku listu

Zagreb, 12.5.2020 - Predstavnici udruga, Hrvatskog bedema te intelektualaca i istaknutih pojedinci iz Platforme Hrvatskih suverenista održali su konferenciju za medije na temu koalicijski sporazum Domovinskog pokreta Miroslava Škore i predstavnika Hrasta i HKS-a o zajedničkom izlasku na parlamentarne izbore, jačanju zajedništva i jedinstva hrvatskih suverenista. Na tiskovnoj su govorili Pero Kovačević, Rozalija Bartolić, Željko Sačić i Tanja Polić Marković. Foto HINA/ Dario GRZELJ/ dag

Predstavnici dijela Platforme Hrvatskih suverenista koji još nisu potpisali sporazum sa Miroslavom Škorom poručili su u utorak njegovom Domovinskom pokretu i Mostu kako je sada trenutak da se na desnici napravi pobjednička lista.

„Pozivamo sve koji su sudjeluju u ovom procesu, Domovinski pokret Miroslava Škore, Most i sve koji su ga podržavali da shvate ozbiljnost trenutka“, rekao je na konferenciji za novinare Pero Kovačević, zaključivši kako je najvažnije da zajedništvo nema alternative.

Pero Kovačević

Poručio je da svi sudionici moraju shvatiti da se hrvatski narod nalazi u teškom trenutku i da je sad trenutak za napraviti pravu pobjedničku listu kako bi građani znali da glasaju „za“.

Kovačević je rekao da bit koalicijskog sporazuma nije u dijeljenju mjesta na listama već u programskim smjernicama koje uključuju oduzimanje opljačkanog, promjenu izbornog zakona  i revitalizaciju poljoprivrede.

S obzirom na to da su se u medijima pojavile priče o „nekakvom raskolu“, Kovačević je pozvao Miroslava Škoru da demantira te insinuacije, primjerice da je on protiv toga da na listama zajedničke koalicije budu udovice iz Domovinskog rata ili da Škoro ima nešto protiv njega.

Željko Sačić poručio je, pak, da su različiti ljudi koje su konzultirali za to da se pristupi Domovinskom pokretu kako bi zajedno promijenili loše stanje u Hrvatskoj.

„Taj val možemo postići u sinergiji svih koji su potpisali sporazum sa Škorom i onih koji tek trebaju“,  rekao je Sačić, apelirajući da se prošiti taj koalicijski potencijal.

Željko Sačić

Sačić: Desnica ima problem jer traži idealno, a toga nema

Ustvrdio je da su u Restart grupi okupljenoj oko SDP-a svi zajedno, bez obzira na osobne animozitete dok oni na desnici imaju probleme jer traže idealnog, a idealnog nema.

„Hrvatski suverenisti jedini mogu biti otpor nasuprot globalistima koji dolaze s Plenkovićeve ili Bernardićeve strane koji su lice i naličje iste medalje“, rekao je.

Upitani jesu li se dogovorili sa Škorom, Sačić je rekao da su bili u kontaktu, no smatra da je za sve kriva koronavirus.

„Oni podržavaju ove ideje, a to što je bilo to je očito netko spinao,¸a zapelo je očito u nekim dezinformacijama i nerazumijevanju, ali i korona je kriva jer kad smo trebali ići na pregovore nismo imali propusnice, a telefon ne možeš sve dogovarati jer Božinović sve sluša.

Odbacio je nagađanja da je do problema došlo jer Most ima prevelike apetite u dalmatinskim županijama gdje traži previše mjesta za sebe.

Dodao je da su pojedinci nebitni ako se dogovore oko programa koji se ostvaruje u Hrvatskom saboru, te da nema ucjena ni uvjetovanja.  

Razgovori sa Škorom mogli bi biti gotovi prije nego što se raspišu izbori, odnosno dok se Sabor ne raspusti.

Pero Kovačević ističe kako je koalicijski dogovor s Domovinskim pokretom Miroslava Škore najprije potpisao Zlatko Hasanbegović, a jučer i HKS Ruže Tomašić te Hrast Ladislava Ilčića, no dio platforme odnosno neke braniteljske udruge, Hrvatski bedem i istaknuti pojedinci koji su se pridružili platformi, tvrdi, još nisu stavili svoj potpis na sporazum.