Povezite se

Vijesti

Sačić: Dolazite na slikanje kod naših ruševina, uključite mozak, uši, zdravu logiku i konkretno djelujte …

Objavljeno

-

Umirovljeni general Željko Sačić reagirao je na postupke nadežnih a u svezi, kako je objavio na svojoj Facebook stranici, njihovih nekorektinih postupaka vezanih za posljedice potresa …

Molim sve kojih se to tiče, posebno žrtve, ljude, iz epicentra potresa u Podsljemenu, Markuševcu, Popovcu, Bačunu, Trnavi,..da urgiraju kod svojih prijatelja iz hdza (ili još bolje ak su sami i sami hdzovci), ili bandičevci, kod Bandića, da ukažu svojim “sveznadarima ” iz stranačkog vodstva i Stožera Civilne zaštite…posebno “glavnom državnom inspektoru (hdz) Mikuliću.., da nije dovoljno samo doći na slikanje u Markuševec, Čučerje, kao neki dan Plenković, Bandić, Kalinić, “end comp”, na kratko i strogo kontrolirano razgledavanje naših ruševina, već treba netko od njih i “uključit mozak”, uši, zdravu logiku pa konkretno djelovati na korist žrtava ovog prirodnog zla.

Naime kaj, mi u Markuševcu imamo jedan izniman , veliki dućan sa svakojakom, raznovrsnom tehničkom robom, građevinskim artiklima, željezom, cementom, vapnima, izolaterskim , elektro, plino, vodoodvodnim i sl. materijalima, i uz to sa jako vrijednim, susretljivim zaposlenicima, trgovcima…koji nam SADA najviše trebaju….No, pogađate.., bezveznjaci bez uma i razuma su nam taj dućan sad, kad nam najviše treba -ZATVORILI…umjesto TO DA SU IM PROPISALI ,ČAK I “RADNU OBVEZU”…jer bi strahovito pomogli svojim djelovanjem u hitnim i dozvoljenim slučajevima samosanacije ,našim ljudima,sumještanima , nastalih šteta od potresa (krovišta, vodo instalacija,napuknuća,betonaže i sl.)

I sve to ,pod izlikom ..Korona…Ma dajte najte…a samo deset dvadeset metri dalje, iznad njih, uredno (Bogu hvala) pod tim pravilima radi Konzum, pekarnica, dolje benzinska pumpa, ljekarna….Pa ko tu koga …frustrira i pravi budalom..i onemogućava da si sam pomogne, jer tad će mu i Bog pomoć, a možda, za par mjeseci, bar djelomično i Bandić i Plenković…Božinović..Capak i dr.

Dakle,.da skratim,..nesposobnjakovići…OTVARAJTE hitno VRATA “SVEPROMA” u Markuševcu….. Oni, ti požrtvovni ljudi nam sad trebaju isto kao i pekarnica i Konzum..i Lukačinova ljekarna…., jer ne radi ni Feroterm, ni drugi građevinski dučani…bar ne u našoj blizini…i ok..stajati ćemo u redu, dva metra jedan od drugoga trgovci će nas unutra puštati max dva po dva, sa maskama, rukavicama …uključite mozak….i pomognite nam, nemojte nam komplicirati, gdje za to nema potreba….

Valjda me (kao i druge “nepodobne” zbog toga , kao izabranog viječnika Gradske četvrti Podsljeme ) niste ni zvali na taj “korona “party (neki dan) na markuševečko nogometno igralište, ali nema veze, ni ne patim, niti za tim žudim, već treba delati u interesu naroda, a ne glumatati “sveznadare” i “spasitelje”…Usput, mobilizirajte sve građevinske statičare iz RH, platite tim ljudima taj posao, da nesretni i uznemirireni ljudi pogođeni potresom ne čekaju milost Bandićevu i loto zgoditak, da im ti stručnjaci obiđu kuću, i kažu, saniraj tak i tak, ili ruši sve…

Eto, hvala vam na strpljenju…toliko od mene..počnite racionalno postupati..kaj bi vi u ratu napravili..ajme…a čak se ne možete dogovoriti kaj s tim maskama.., Capak jedno, (ne treba, ništ ne koristi, a Vili, Plenković, Božinović drugo..svi u najlon..od gležnja do glave..heheh.ajmeee.,neka nam je Bog na pomoći)

p.s.molim dijelite,možda netko od “svevišnjih” i sveznajućih ovo i pročita..,pa ga “prosvijetli”…hehe.

Molim sve kojih se to tiće,posebno žrtve, ljude, iz epicentra potresa u…

Objavljuje Željko SačićSrijeda, 25. ožujka 2020.

Izdvojeno

VIDEO/3. Memorijalni ultramaraton „ Od velikog do malog Vukovara“

Published

on

U organizaciji URT „ Nexe Team“ iz Našica, Općine Sunja, Udruge hrvatskih dragovoljaca domovinskog rata općine Sunja, Grada Našica, Grada Vukovara, Županije Osječko-Baranjske i MORH-a od 19.06.2020 -21.06.2020. održati će se 3. Memorijalni ultramaraton „Od velikog do malog Vukovara“ u duljini od 305 km i trajanju od 37 sati.

 Ovaj ultramaraton trebao je biti održan u ožujku 2020. godine ali je zbog pandemije  korona virusa  morao biti odgođen.

Početak ultramaratona bio bi u Gradu heroju Vukovaru dana 19.06.2020. godine u 21,00 sati a cilj u mjestu Sunja 21.06.2020. godine u 12,00 sati.

Ovom projektu pridružile su se : Osječko-baranjska županija i grad Našice, Vukovarsko srijemska županija i grad Vukovar, Virovitičko podravska županija i općina Voćin, Požeško-Slavonska županija i grad Pakrac, Sisačko-moslavačka županija i gradovi Sisak, Kutina, Popovača i općina  Sunja.

Cilj utrke je zapaliti svijeću i ‘svijetlo Vukovara’ donijeti u Sunju, te utrkom kao i prošle godine ponovno spojiti ova dva mjesta.

Ultramaraton će se trčati bez odmora, štafetno a  trčati će pedesetak maratonca.

Svakih pola sata izmjenjivat će se jedan trkač a njemu će se slobodno priključivati građani u mjestima kroz koje će ultramaraton prolaziti.

Start je u Vukovaru, utrka se nastavlja kroz: Čepin, Našice, Mikleuš, oćin, Pakrac, Kutinu, Sisak i završava u Sunji dok će jedan biciklista provesti cijelu dionicu  obuhvaćajući Orahovicu, Slatinu, Viroviticu, Grubišno Polje te sa saultramaratoncima „ spojiti“ na ulazu u Sisak.

 U Sunji će se održati prigodan program i druženje…

Sunju, mjesto 27 kilometara udaljenom od Siska, mnogi su zbog hrabrosti i ustrajnosti branitelja tijekom Domovinskog rata nazivali „malim Vukovarom“. Sunja nikada nije „pala“, izdržala je četverogodišnju agresiju te dovršetak rata dočekala u cijelosti razorena, baš poput Vukovara.

Jedan od legendarnih branitelja Vukovara bio je i zagrebački glumac Sven Lasta, koji je napisao 1992. godine čuvenu pjesmu ‘Piše Sunja Vukovaru’.

Mi  svojim trčanjem evociramo uspomene koje promiču Domoljubne i sportske vrijednosti, gdje se istodobno  prisjećamo presudnih trenutaka Domovinskog rata, te žrtava iznimno hrabrih ljudi koji su položili život  za očuvanje hrvatske slobode.

Na ovom najvećem štafetnom ultramaratonu sudjelovati će 50- takultramaratonaca iz cijele hrvatske među kojima će biti hrvatski dragovoljci, djelatnicii MUP-a, pripadnici  hrvatske kopnene vojske, vatrogasci, sportaši i domoljubi, izvijestio je Tomislav Gall predsjednik udruge .

Mi trčimo-da se ne zaboravi !!!

Ucitavanje vijesti

Vijesti

Hrvatska se ne drži antikorupcijskih preporuka za saborske zastupnike

Published

on

Hrvatska je među zemljama s najviše neimplementiranih antikorupcijskih preporuka koje se tiču saborskih zastupnika, objavljeno je u godišnjem izvješću Skupine država protiv korupcije (GRECO).

GRECO je osnovalo Vijeće Europe, a trenutačni predsjednik je hrvatski sudac, zamjenik predsjednika Vrhovnog suda RH Marin Mrčela. Preporuke GRECO-a koje se tiču suzbijanja korupcije među sucima i u državnom odvjetništvu Hrvatska je nešto bolje ispunjavala premda i kod te dvije ciljane skupine ostaju neispunjene neke ključne preporuke kao što je veća uloga Državnog sudbenog vijeća, a manji utjecaj politike, pri izboru predsjednika Vrhovnog suda.

No, kad je riječ o preporukama koje se tiču suzbijanja korupcije među saborskim zastupnicima, Hrvatska je ispunila samo jednu od tri preporuke, što je nakon Mađarske, Poljske i Austrije, najlošiji učinak među ukupno 42 zemlje. Ključna je neispunjena antikorupcijska preporuka donošenje kodeksa ponašanja za saborske zastupnike. Kodeks bi trebao dati smjernice za ponašanje zastupnika pri susretima s lobistima ili nekim drugim tko želi ostvariti nekakav utjecaj, povećati transparentnost rada zastupnika, propisati što s darovima koje primaju i slično. Inače, rok koji si je Hrvatska sama zadala za usvajanje tog kodeksa prošao je krajem 2015. – taj rok bio je naveden u Strategiji suzbijanja korupcije 2015. – 2020. godine.

Sada, međutim, GRECO ide korak dalje i u novim preporukama za Hrvatsku ne samo da podsjeća da se mora ispuniti obećanje o kodeksu saborskih zastupnika nego traži i usvajanje istog kodeksa za najviše dužnosnike izvršne vlasti, dakle, za premijera, ministre, državne tajnike i pomoćnike ministara. Povjerenstvo za sprečavanje sukoba interesa dobilo bi, prema GRECO-ovim preporukama, veće ovlasti u provjeravanju najviših Vladinih dužnosnika.

Predsjednik GRECO-a Marin Mrčela iskoristio je prigodu objave godišnjeg izvješća o antikorupcijskim preporukama u Europi i SAD-u kako bi upozorio na još nešto: rizik od korupcije povećava se u doba globalne pandemije novog koronavirusa jer se zbog izvanrednih okolnosti zaobilaze javne nabave, ukidaju registri transparentnosti, propisi o lobiranju stavljaju u drugi plan, piše u četvrtak Večernji list.

Ucitavanje vijesti

Vijesti

Koronavirus preboljelo tek 2 posto Hrvata

Published

on

U Hrvatskoj je manje od dva posto stanovništva, dakle manje od 80.000 ljudi, bilo zaraženo koronavirusom, pokazuju preliminarni podaci serološkog testiranja koje provodi Hrvatski zavod za javno zdravstvo.

Niska prokuženost u našoj populaciji, što znači i nizak broj ljudi otporan na zarazu, pokazuje da će najveći dio hrvatskih građana biti ugrožen koronavirusom u slučaju da dođe do drugog pandemijskog vala. Da se virus ne bi širio u populaciji nužno je da je visoki udio stanovnika prebolio bolest ili da je veliki dio stanovništva cijepljen. Kako se radi o novom virusu, cjepiva nemamo. 
U HZJZ-u je prije tri tjedna počelo serološko testiranje 1100 uzoraka krvi građana koji su prikupljeni iz bolničkih laboratorija, domova zdravlja i zavoda za javno zdravstvo. 

“Do sada je testirano 520 uzoraka…Preliminarni rezultati pokazuju nisku prokuženost stanovništva, ispod dva posto”, rekla je, među ostalim, za Jutarnji list dr. Tatjana Vilibić-Čavlek, voditeljica odjela za virološku serologiju HZJZ-a. “Slične su rezultate, tj. nisku prokuženost, pokazala istraživanja i u drugim europskim državama”, dodala je.

Hoće li se virus, koji je u Hrvatskoj trenutačno zaustavljen oštrim mjerama karantene, vratiti najesen, odnosno hoće li biti drugog pandemijskog vala pitanje je na koje nitko trenutačno ne zna odgovor. Mnogi znanstvenici smatraju da je on izvjestan upravo stoga što ni u jednoj zemlji nije potvrđen kolektivni imunitet. 

Nadalje, respiratorni virusi u umjerenim pojasevima pokazuju sezonski karakter, odnosno dominiraju u kasnu jesen i zimu, a povlače se ljeti. No riječ je o novom virusu koji je u Hrvatskoj, ali i nizu europskih zemalja, prestao kolati ili kola ograničeno, prije svega zahvaljujući rigidnim mjerama socijalne distance a ne zbog toplijeg vremena, piše Jutarnji list u četvrtak.

Ucitavanje vijesti

Najčitanije