Saborski zastupnik zamolio policiju da progleda kroz prste vozačima za Martinje

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

U Križevcima je otvoren Obrtnički i gospodarski sajam, a brojni uzvanici okupili su se kako bi uveličali tu prigodu. Među njima je i HDZ-ov saborski zastupnik Damir Felak, koji se u svom pozdravnom govoru osvrnuo i na predstojeće Martinje, no na pomalo neobičan način.

– Zamolio bih načelnika policijske uprave da ovih dana njegovi djelatnici budu malo milostivi i da progledaju kroz prste onima koji će malo više “potrošiti” mošta ili vina jer, kao što svi znamo, potrošnja je pokretač gospodarstva i puni državni proračun te utječe na rast BDP-a. Stoga, uz preventivu, budimo malo milostivi ovih dana i budimo milostivi prema onima koji puno troše – rekao je, uz smiješak, Felak, prenosi epodravina.

Portal upozorava kako nije primjereno pozivati na gledanje kroz prste alkoholiziranim vozačima, pogotovo kada je prošle godine gotovo 25 posto svih nesreća izazvano vožnjom pod utjecajem alkohola.

Felaka podsjećaju i da što se punjenja proračuna tiče, kazne neodgovornim vozačima isto su tako dobar način da se to učini.

Nakon njegovog govora u zamolbi ga je, piše epodravina, podržao i ministar gospodarstva, maloga i srednjega poduzetništva i obrta Darko Horvat. “U nadi sam da će stvarno policijska uprava poslušati i zapamtiti vaše rečenice”, rekao je ministar. 

Horvat je za “24sata” ustvrdio pak kako je informacija da su on i kolega Felak zamolili policiju da ne kažnjava vozače za Martinje ‘fake news’ (lažna vijest). Smatra da je govor isječen, a pogotovo dio koji se odnosi na njega i da je pogrešna interpretacija.

Horvat kaže da je Felak poručio policiji da budu malo milostiviji prema onima koji naprave prijestup, ali da je također molio i policiju da odradi svoj posao.