Saborski zastupnik i gradonačelnik Petrinje Dumbović: „Svaki čovjek je važan, a posebno svako radno mjesto“

Saborski zastupnik i gradonačelnik grada Petrinje Darinko Dumbović

Ne smijemo izgubiti senzibilitet prema nikome, trebamo vidjeti kako ljudima možemo pomoći“, istaknuo je Dumbović.

Stožer za obranu Rafinerije nafte Sisak jutros je počeo s aktivnostima protiv odluke o zatvaranju sisačke Rafinerije. Radnici su se okupili na parkiralištu porte KP-6 Rafinerije nafte Sisak te prosvjedom žele poručiti kako su još uvijek tu, da su jaki i da znaju za što se bore.

Prosvjed radnika sisačke Rafinerije u emisiji Petrinjskog radija Trenica, komentirao je i petrinjski gradonačelnik i saborski zastupnik Darinko Dumbović, prenosi Portal53.

„Izuzetno je teško govoriti o sudbini bio kojeg čovjeka, jednog, dvoje, 5,10, 100, 200, 300 ili 700. Ne trebamo se vraćati unazad. Željezara Sisak je imala 14 tisuća zaposlenih, Rafinerija je imala više od tri tisuće ljudi, Gavrilović je imao više od 5700 ljudi, Finel je imao tisuću ljudi, Slavijatrans 1200 ljudi, Ciglana 400. Gdje ti ljudi sada jesu, gdje su ti ljudi? Mi ne smijemo izgubiti senzibilitet prema nikome. Trebamo vidjeti kako ljudima možemo pomoći“, istaknuo je Dumbović.

Dodaje kako na ovoj priči nitko ne treba prikupljati jeftine političke bodove.

„Ja se ne želim staviti u poziciju da sada sakupljam bilo kakve političke bodove i kako bi rekao da sada tamo nema problema. Ako bude trebalo zaustavit ćemo sve ako nam se radi nešto što nema smisla. Ali ne treba dolaziti kao neki u posljednjih godinu ili dvije, sakupljati jeftine političke bodove i poistovjetiti se s radnicima i koristiti njihovu nemoć. Ja sam jako puno puta razgovarao o tome koji je izlaz i kada sam vidio kuda izlaz ide, imao sam osjećaj da nema političara u Hrvatskoj koji bi ih pogledao i rekao im u oči, da istinu radnicima i kazao kako njihova sudbina, nekih do određene granice i do određenog broja je upitna“, kazao je Dumbović.

Dodao je kako je najlakše otići do Zagreba i zaustaviti bilo kakve procese, ali treba dati do znanja kako nam je svaki čovjek važan, a posebice svako radno mjesto.

Podsjetimo kako je ministar zaštite okoliša i energetike Tomislav Ćorić još jednom ponovio kako transformacija sisačke Rafinerije nema alternative te poručuje kako sudbina i budućnost radnika INA-e ni na koji način neće biti dovedena u pitanje.