Saborski zastupnik i gradonačelnik Dumbović na Munchenskom sajmu “Bau 2019” sa generalnim konzulom Duvnjakom

Gradonačelnik Petrinje i saborski zastupnik Darinko Dumbović posjetio je svjetski stručni sajam “BAU 2019” koji se održava od 14. do 19. siječnja 2019. godine, na sajamskom prostoru Messe München u Njemačkoj.

Tom prigodom susreo se i sa generalnim konzulom RH u Münchenu, gosp. Vladimirom Duvnjakom kao i s predstavnicima Hrvatske gospodarske komore, a obišao je i tvrtku Kamen centar d.o.o. iz Mošćenice, vlasnika Zijada Omerčevića jedino poduzeće sa područja Sisačko – moslavačke županije.

Sajam BAU namijenjen je svima onima koji su uključeni u projektiranje i gradnju. Najveći dio posjetitelja dolazi upravo iz graditeljskih djelatnosti i djelatnosti opremanja zgrada. Oko 2.200 izlagača iz 45 zemalja predstavlja arhitekturu, materijale i sustave za poslovnu i stambenu izgradnju, kao i dizajn interijera novih i postojećih zgrada na najvećem izložbenom prostoru dosad, među njima i 20 hrvatskih tvrtki.

Cilj sajma je prezentirati najnovije ideje i trendove te je jedna od dominantnih tema digitalizacija. Svake dvije godine vodeći akteri u djelatnosti okupljaju se na ovoj građevinarskoj izložbi, koja je jedinstvena u svijetu.

Raspon proizvoda i usluga je strukturiran prema građevinskom materijalu, proizvodnim sektorima i tematskim područjima.