Sabor: Teške riječi pale između Bulja i HDZ-ovih zastupnika

Teške riječi ‘pale’ su u petak u Saboru između Mostova Mire Bulja i HDZ-ovaca za rasprave gdje će biti sjedište budućeg parka prirode Dinara, pa je predsjedavajući Furio Radin nakratko prekinuo sjednicu dok se situacija ne smiri.

Branka Juričev Martinčev (HDZ) opetovala je inicijativu Kijeva i Šibensko-kninske županije da sjedište budućeg parka bude u Kijevu, navodeći za to niz argumenata.

Istaknula je da ta općina sa skromnim proračunom na ovome radi od 2006., kad su neki s podsmjehom gledali na njene aktivnosti,

Kijevo je pripremilo četiri nekretnine koje su useljive, što bi smanjilo troškove parka ustupanjem tih prostora, argumentirala je Juričev Martinčev te pozvala Vladu i resorno ministarstvo da kod odlučivanja o sjedištu ne zaborave na te činjenice.

Sveli ste parka na kokošarenje

“Mislio sam da proglašenje parka neće spasti na kokošarenje, osim ako niste spremili neku novu Nelu Slavicu koja će u ovom slučaju umjesto HNS-ove i HDZ-ove imati SDSS-ovu u HDZ-ovu iskaznicu“, uzvratio joj je Bulj i upitao zašto sjedište ne bi bilo u njegovu Sinju.

Sveli ste park prirode na kokošarenje, tko će više uhljebiti, Splitsko-dalmatinska ili Šibensko-kninska županija, predbacio je Mostov zastupnik, referirajući se na činjenicu da jedna županija zagovara Vrliku, a druga Kijevo, a obje su HDZ-ove.

Je li netko kokoš ako se zauzima za svoj kraj?

“Kako Vas nije sramota govoriti o kokošarenju, jel Vi to hoćete reći da je netko kokoš ako se zauzima za svoj kraj“, uzvratila mu je Juričev Martinčev, upitavši ga kako mu nije neugodno tako nastupiti prema zastupnici i ženi.

Bulj se pravdao da kokošarenje nije osobno vrijeđanje, da (HDZ) park prirode svodi na kokošarenje, “ruga” se s tim hoće li sjedište biti u Vrlici ili Kijevu.

Josip Borić (HDZ) ‘lopticu’ je vratio u Mostovo dvorište. “Dolazite iz stranke koja je kokošarila na Hrvatskim vodama postavljajući tamo svoje kumove”, rekao je Bulju, koji mu je uzvatio da od “Plenkovićeve pahuljice” ništa drugo i ne očekuje.