Sabor: Maras prozivao HDZ, Bačić uzvratio da HDZ nije kriv što se Klub SDP-a raspada

HINA/ Denis CERIĆ

Saborski zastupnik SDP-a Gordan Maras ustvrdio je u srijedu da Milan Bandić novcem građana Zagreba politički trguje za HDZ i odrađuje im prikupljanje većine, na što mu je HDZ-ov Branko Bačić uzvratio kako HDZ nije kriv što se SDP-ov klub raspada, a zastupnici odlaze.

Maras je stanku za slobodni govor u Saboru zatražio kako bi pozvao zagrebačke gradske vlasti da ne zatvaraju rotor dok se ne napravi prateća infrastruktura što bi, smatra, izazvalo kolaps. U tom kontekstu rekao je da, koliko se brzo stvari mogu riješiti, pokazuje Bandić svakoga dana trgujući s pojedinim zastupnicima.

“Svako malo netko uđe u Klub zastupnika 365, što HDZ-u odgovara jer Bandić radi prljavi posao za HDZ. Uvjeren sam da je Bandić u dogovoru s gospodom Bačićem i Plenkovićem i za njih odrađuje prikupljanje većine i političkom trgovinom novcem Zagrepčana osigurava Plenkoviću mir”, optužio je Maras.

Maras zamjera što HDZ u saboru ima stabilnu većinu, uzvratio je Bačić. “Neovisno o tome podebljava li se ili ne broj vladajuće većine, kolega Maras, HDZ nije kriv što se Vaš klub raspada i iz dana u dan Vam odlaze zastupnici i priključuju se drugim klubovima. To je vaš problem, ne HDZ-a, a čujem da je i danas jedan vaš kolega napustio klub”, uzvratio mu je Bačić referirajući se na objavu zastupnika Maria Habeka iz Varaždina da izlazi iz stranke i da će odsada djelovati kao nezavisni zastupnik.