Sabor: Izviđači donijeli Betlehemsko svjetlo, dočekao ih Jandroković

Foto: Hina

Betlehemsko svjetlo, svjetlo mira i nade, od ponedjeljka svijetli u Hrvatskom saboru kamo su ga tradicionalno donijeli hrvatski izviđači koje je ispred Sabornice, gdje je svjetlo postavljeno, dočekao predsjednik Sabora Gordan Jandroković.

Jandroković je zahvalio izviđačima te izrazio nadu da će to Svjetlo pomoći svima koji rade u Saboru i da će ih “na određeni način” oplemeniti i učiniti boljim ljudima.

“To je Božićno svjetlo, svjetlo ljubavi, vjere, nade, prijateljstva, zajedništva, solidarnosti. Nadamo se da će pomoći svima nama koji radimo u Saboru, a koji imamo vrlo odgovoran posao, da radimo u duhu međusobnog uvažavanja, tolerancije, prijateljstva, shvaćanja razlika”, istaknuo je.

“Hvala vam što nam božićno vrijeme činite još ljepšim, jer ovo Svjetlo predstavlja božićnu nadu”, rekao je predsjednik Sabora izviđačima, zadovoljan što Sabor nastavlja tradiciju započetu prije 23 godine.

Nadam se da ćemo se viđati i idućih godina, da će ovo Svjetlo svijetliti zauvijek, i u vašim srcima i u Saboru i u cijeloj našoj domovini Hrvatskoj, poručio je članovima Saveza izviđača Hrvatske.

Članovi Saveza donose vam Betlehemsko svjetlo, svjetlo mira i ljubavi, nosite ga u svojim srcima Vi, svi saborski zastupnici i zaposlenici, poručila je članica Saveza.

Betlehemsko svjetlo krenulo je sredinom 80-ih godina iz Austrije, a od 1992. ‘prisutno’ je i u Hrvatskoj, kao simbol Božića, vjere, nade, prijateljstva, solidarnosti. (Hin)