Rukometni klub „Petrinja“ provodi projekt „Loptom kroz zajednicu“

Rukometni klub Petrinja potpisao je Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava za provedbu projekta „Loptom kroz zajednicu“,  odobrenog iz poziva „Razvoj i provedba programa za socijalnu koheziju i povećanje zaposlenosti u gradovima: Kninu, Belom Manastiru i općini Darda, Benkovcu, Petrinji i Vukovaru.“ Ukupna vrijednost projekta je 1.002.051,75 kuna, a u potpunosti je financiran sredstvima Europskog socijalnog fonda. Projekt se provodi u partnerstvu s Osnovnom školom Ivan Goran Kovačić iz Gora i suradnicima iz Osnovne škole Jabukovac iz Jabukovca.

Cilj projekta je djeci nižih razreda osnovne škole približiti aktivno bavljenje sportom kroz rukomet, a aktivnosti će se provoditi u gradu Petrinji, na području škole Ivan Goran Kovačić Gore i okolice te na području Osnovne škole Jabukovac. Trajanje projekta je dvije godine, u tom razdoblju kontinuirano će održavati treninzi, a jednom mjesečno i zajednički susreti i natjecanja u Športskom rekreacijskom centru Pigik.

Sve projektne aktivnosti biti će dostupne i besplatne za sve zainteresirane korisnike. Osim navedenih sportskih aktivnosti, u sklopu provedbe projekta provodit će se i kampanje za podizanje svijesti o važnosti vježbanja i zdravoj prehrani, edukacije za stručnjake u radu s djecom te aktivnosti i edukacije za roditelje.