Romi napali vatrogasce na intervenciji, evo što je rekao Veljko Kajtazi!

Izvor: Nacionalno/D.Prša

Nakon što su Romi napali vatrogasce prilikom njihove intervencije, oglasio se saborski zastupnik Veljko Kajtazi na Facebooku pokušavajući ispričati se vatrogascima zbog pripadnika romske nacionalne manjine koji si ih napali.

Evo što je napisao:

“Nastavno na nedavni napad pojedinih pripadnika romske nacionalne manjine prema vatrogasnim društvima, želim uputiti jasnu poruku i ispriku.

Tijekom prošlog vikenda vatrogasci dobrovoljnih vatrogasnih društava imali su intervencije u naseljima Pribislavec i Strmec Podravski. Tijekom gašenja požara su verbalno napadani, a jedan je vatrogasac i ozlijeđen.

Kao saborski zastupnik romske nacionalne manjine – oštro osuđujem ovakvu vrstu ponašanja. Želim uputiti ispriku hrabrim vatrogascima u ime cijele romske nacionalne manjine.
Imajući u vidu da se radi o dobrovoljnim vatrogasnim društvima te da su riskirali svoje živote i zdravlje u ova zahtjevna vremena, pozivam i sve mještane da oštro osude ovakvo ponašanje te da se protiv toga, zajedničkim snagama, borimo.

Napominjem da se radi o pojedincima koje treba osuditi, a ne o cijeloj romskoj zajednici te da i u romskoj zajednici imamo volontere u vatrogasnim društvima”, stoji u njegovoj objavi na Facebooku.

Nastavno na nedavni napad pojedinih pripadnika romske nacionalne manjine prema vatrogasnim društvima, želim uputiti…

Objavljuje Veljko KajtaziČetvrtak, 16. travnja 2020.