Rolls-Royce ne potvrđuje, ali i ne opovrgava ukidanje 4.000 radnih mjesta

Britanski industrijski div Rolls-Royce, veliki proizvođač zrakoplovnih motora, odbio je potvrditi ili demantirati navode da se sprema ukinuti više od četiri tisuće radnih mjesta, kao dio napora za rezanje troškova i povećanje dobiti.

Sunday Times je izvijestio da će se srednji menadžment i pozadinsko osoblje morati suočiti s teškim udarcem u sjedištu tvrtke u Derbyju.

Rolls-Royce je ranije izvijestio da provodi restrukturiranje zbog smanjenja troškova, a da će detalje objaviti u petak. Međutim, kazali su da neće komentirati “trenutne medijske spekulacije”.

“U siječnju smo najavili pojednostavljenje poslovanja i započeli raditi na restrukturiranju naših službi za podršku i upravljačkih pozicija”, poručili su u priopćenju iz tog britanskog proizvođača motora za zrakoplove.

“Predlažemo znatno pojednostavljenu strukturu kadrova, s manje razina i veće raspone kontrole u cijeloj skupini”, navode.

Tvrtka specijalizirana za restrukturiranje Alvarez & Marsal podupire program te britanske tvrtke specijalizirane za proizvodnju zrakoplovnih motora.

Rolls-Royce je kazao kako će program donijeti “značajno smanjenje troškova” i poboljšati performanse, a pojedinosti će objaviti u petak na događaju upriličenom za financijske analitičare i ulagače.

“Ne komentiramo trenutne medijske spekulacije o mogućem utjecaju njihovih poteza”, kazali su.

U veljači prošle godine Rolls-Royce zabilježio je rekordni gubitak od 4,6 milijardi funti.

Međutim, u lipnju 2017. godine tvrtka je poručila da će sedam tisuća radnih mjesta u regiji Istočni Midlands biti osigurano za pet godina zbog značajnih ulaganja u sjedište kompanije u Derbyju. (H)