Rojs razgolio Krešića … lažne diplome, mito, imovina preko 20 milijuna eura …

Izvor: Nacionalno/Dražen Prša

Hrvatski general Ljubo Ćesić Rojs gostovao je u posljednjoj Bujici koja je, zbog svih previranja unutar Hrvatskog generalskog zbora, ovu emisiju u potpunosti posvetila raspetljavanju raskola između gosta emisije i predsjednika HGZ-a generala Marinka Krešića, piše Dnevno.hr

“HGZ se nije udostojio niti danas otići na grob Mati Bobanu i Marku Babiću… Imamo kombi, imamo gorivo, imamo svijeće i nemamo nikakav trošak. Ali eto, nitko nije otišao”, odmah je u startu udario Rojs.

Odmah udar na Krešića

“Krešić je čovjek sa dva lica, istražio sam njegove životopise i sve je lažno… U abecedariju se sapleo sa datumima, nema papira da je ranjen, diploma je lažna, sve službe to danas mogu i moraju istražiti. Meni je žao što sam ja tog čovjeka poznavao više od 30 godina i nisam osvetoljubiv, ali sam zbog njegovog načina vođenja HGZ-a prisiljen ovo raščistiti.”

Na pitanje ima li veći ego Plenković ili Milanović, kazao je:

“Pa, nemojte tako Velimire… Kakvo je to pitanje? Pa, tko se ne odaziva na sastanke koje saziva Milanović?”

“Navrnjeni generali su primali mito”

Osvrnuo se i na neriješena pitanja pripadnika HVO-a, te na lažne pripadnike koji su putem mita dolazili do statusa.

“Navrnjeni generali su uzimali mito, ali ja ću izaći sa svim dokumentima.”

Vratio se na Krešića i bošnjačkog generala Merdana:

“Bez mene su se susreli, ali neću se ponavljati.”

Rojsa će deložirati?

Općinski sud u Sesvetama je donio zaključak da generalu Rojsu treba ovršiti nekretnine, otkriveno je u emisiji, i za očekivati je da će u narednih sedam dana Rojs deložira na ulicu.

Voditelj se zapitao je li slučajno?

“Postoji jedna jaka struja čiji je cilj detuđmanizacija HGZ-a, a vrhunac je izbacivanje Rojsa koji je najzaslužniji za nastavak Tuđmanove politike”, rekao je Andrija Hebrang u prilogu Bujice i objasnio kako je i sam prije dvije godine napustio tu udrugu.

Dodao je i kako ne sumnja da njegovo izbacivanje ima veze sa Vladimirom Šeksom i kompletnom politikom koja više ne priznaje Tuđmanovo djelo.

Hrpom dokumenata Rojs pokušao dokazati “Krešićeve grijehe”

“Gemišt – bojna… što se te izjave tiče, dužan sam se ispričati članovima zbora koji ne piju, no takvi su u manjini”, kazao je Rojs i dodao da Krešića više ne zove ni kumom, ni generalom.

Andrija Hebrang je u prilogu otvoreno optužio generala Krešića za nedostatak diplome u arhivi, te da je na njegovo pitanje gdje mu je diploma, Krešić odgovorio protupitanjem “hoćete li onu iz Banja Luke ili Mostara”,  nakon čega se voditelj zapitao ima li general Krešić u tom slučaju dvije diplome?

“Nema nijedne”, kazao je Rojs i donio Krešićevu ispisnicu s banjalučkog fakulteta 1996. godine, a koju je potpisao dekan Rajko Kuzmanović. Priložio je uvjerenje o ocjenama, a voditelj je zaključio da je Krešić surađivao s tim fakultetom u vrijeme rata. Priložio je i Krešićev životopis u kojem se navodi da je Krešić u to vrijeme studirao u Zagrebu, što se kosi s banjalučkom ispisnicom.

Pozvao na izbore i tražio da se glasa za Andriju Hebranga

Također je izrazio sumnje u Krešićevo ranjavanje jer, kaže, ima različite navode u životopisima a pod upit je doveo i njegovu imovinu koju je “procijenio na 20 milijuna eura.”

Pozvao je i na slijedeće izbore, te zamolio gledatelje da daju svoj glas Andriji Hebrangu koji će se, navodno, kandidirati za šefa HDZ-a. Pozvao je i branitelje na jedinstvo te najavio obračun sa korumpiranim “sovama i sovićima”, prenosi Dnevno.hr