Roditelji Nore Šitum moraju platiti 200.000 kuna troškova

Ivica Šitum i Đana Atanasovska, roditelji preminule djevojčice Nore, morat će platiti gotovo 200 tisuća kuna zbog izgubljene tužbe.

Vijest o ovrhi objavio je Ivica Šitum na svom profilu na Facebooku.

“Evo upravo smo saznali da idućih desetak godina radimo za plaće kriminalcima iz udruge Hrabro dijete. Ovršeni smo za 200.000 kuna sudskih troškova. Hvala sudovima u Novoj Gradišci i Slavonskom Brodu na uspješnoj suradnji s organiziranim kriminalom”, napisao je Šitum na Facebooku.

Vrhovni je sud odluku u korist udruge Hrabro dijete donio još prije više od dvije godine, ali udruga je tek jučer pokrenula ovrhu.

Vrhovni sud je početkom siječnja 2015. godine odlučio da će s više od četiri milijuna kuna od humanitarne akcije za Noru Šitum do daljnjeg raspolagati udruga “Hrabro dijete”. Sud je prihvatio stajalište Županijskog suda u Slavonskom Brodu koji je dobio tužbeni zahtjev Đane Atanasovske i Ivice Šituma koji su tražili isplatu 4,39 milijuna kuna plus kamate. U obrazloženju se navodi kako sredstva ne predstavljaju ostavinsku imovinu korisnika, odnosno nisu nasljediva, piše Večernji list.

O svemu se oglasio i poznati novinar i urednik, Robert Tomić Zuber.