Ročište za Uljanik Brodogradilište odgođeno; novo 24. travnja

Izvor: Uljanik.hr

Na Trgovačkom sudu u Pazinu u petak je odgođeno ročište u sklopu prethodnog postupka radi utvrđivanja pretpostavki za otvaranje stečajnog postupka u Uljanik Brodogradilištu, a novo je ročište zakazao za 24. travnja. 

“Ako se izjava izvlači iz konteksta i ja bih shvatio da je kraj. On je spomenuo brojke koje ne zadovoljavaju. Ali i premijer je spreman na rješenja. Nadamo se da će sve biti pozitivno u konačnici”, kazao je nakon ročišta Samir Hadžić.

N1 javlja kako se na ročištu spominjao i premijer Andrej Plenković i njegova jučerašnja izjava na sjednici Vlade. Predstavnik Uljanika je rekao da se po toj izjavi vidi da nije gotova priča oko restrukturiranja, jer je trenutni prijedlog neprihvatljiv, ali da nije isključeno restrukturiranje kao opcija

Predsjednik Uprave Uljanika Emil Bulić je na ročištu rekao da je sinoć imao sastanak s premijerom i užim timom o prijedlogu resturkturiranja i ponudi koju je dao Tomislav Debeljak, o opcijama koje nisu prihvatljive, ali i o mogućim novim rješenjima. Najavio je i mogući sastanak u Europskoj komisiji.

Postupak je, podsjetimo, pokrenut krajem siječnja ove godine na prijedlog Fine, koja je pritom bila navela da je Uljanik Brodogradilište 21. siječnja imalo evidentirane neizvršene osnove za plaćanje u neprekinutom razdoblju od 120 dana u ukupnom iznosu od 75,9 milijuna kuna. Uljanik Brodogradilište ima 1400 zaposlenih, podatak je iz Fininog dokumenta.

Ročište je održano dan nakon što je na Trgovačkom sudu u Rijeci ponovno odgođeno ročište u sklopu prethodnog postupka radi utvrđivanja pretpostavki za otvaranje stečajnog postupka u 3. maju, članu Uljanik grupe, a novo je ročište zakazao za 17. travnja.