Robert Jankovics: Žao mi je zbog Dumbovića ali mi ostajemo uz Plenkovića

Robert Jankovics/Nacionalno

Predsjednik Kluba zastupnika Milana Bandića, Robert Jankovics, nedavno je nakon napuštanja tog kluba zastupnika Reformista Darinka Dumbovića kazao  da mu je žao što je napustio njihov saborski Klub, jer su s Dumbovićem imali dobar odnos, ali ujedno i dodao da vjeruje kako će nastaviti zajedno podržavati Plenkovićevu Vladu.

Kako mnogi nisu stav i razmišljanje Roberta Jankovicsa u potpunosti razumijeli zatražili smo njegovo pojašnjenje:

“Klub zastupnika Stranke rada i solidarnosti i nezavisnih zastupnika čini integralni dio vladajuće većine u Hrvatskom Saboru, te sukladno tome podupiremo Vladu Andreja Plenkovića. Međutim, imajući u vidu ideološku različitost, naravno da članovi našeg Kluba imaju slobodu odlučivanja i glasovanja po pojedinim pitanjima po njihovoj volji bez ikakvih sankcija – upravo to smatram jedni od najvećih prednosti članstva u našem Klubu.

Glede kolege Dumbovića, meni je jako žao da je napustio naš Klub, ja sam s njim imao odličan odnos. Naravno, razumijem politiku i politička argumentacije njegove stranke su jasni i razumljivi, nema ljutnje.

Vjerujem da će i Reformisti nastaviti podupirati ovu Vladu, kao što su to do sada radili putem zajedničkog Kluba, prije svega jer smo stava da Vlada radi dobar posao, odnosno najbolje što je u datim okolnostima moguće”, kazao je Robert Jankovics.