Robert Jankovics kandidat DZMH na parlamentarnim izborima

Robert Jankovics/Nacionalno

Kao što se mogo i očekivati, Robert Jankovics ponovno je kandidat Demokratske zajednice Mađara Hrvatske (DZMH) na parlamentarnim izborima 5. srpnja, za zastupnika mađarske nacionalne manjine u Hrvatskom saboru.

O tome da će dosadašnji saborski zastupnik Robert Jankovics biti njihov kandidat, jednoglasno je odlučilo Nacionalno predsjedništvo DZMH-a.

“DZMH je stava kako je ovaj 45-godišnji inženjer svojim dugogodišnjim radom u interesu mađarske zajednice u Hrvatskoj stekao svo potrebito iskustvo i znanje kako bi mađarsku nacionalnu manjinu dostojno zastupao i u sljedeće četiri godine na ovoj visokoj i važnoj dužnosti”, navodi se u priopćenju.

Sukladno izbornom Zakonu, na izborima za zastupnika mađarske nacionalne manjine u Hrvatskom saboru, DZMH je za zamjenika Roberta Jankovicsa odlučio kandidirati Olivera Matijevića, diplomiranog pravnika, izvršnog predsjednika DZMH-a, potpredsjednika Gradskog vijeća Belog Manastira te predsjednik Vijeća mađarske manjine Osječko-baranjske županije.

Na svojem Facebook profilu Robert Jankovisc objavio je:

Na svojeZA GLASOVANJE – SPREMNI! Na prijedlog nacionalnog predsjedništva Demokratske zajednice Mađara Hrvatske (DZMH), danas sam prihvatio kandidaturu za još jedan časni mandat zastupnika mađarske manjine u Hrvatskom Saboru na izborima 5. srpnja.
Moj zamjenik na izborima biti će g. Oliver Matijević, 38-godišnji diplomirani pravnik iz Belog Manastira, izvršni predsjednik DZMH, potpredsjednik Gradskog vijeća Grada Belog Manastira te predsjednik Vijeća mađarske manjine Osječko-baranjske županije. HVALA VAM NA POVJERENJU!

https://www.facebook.com/robert.jankovics.5/posts/10216261104344748