Robert Frank novi glavni urednik Glasa Istre

Robert Frank novi je privremeni glavni urednik Glasa Istre od 1. veljače, a zamijenit će dosadašnjeg glavnog urednika Ranka Borovečkog koji je tu dužnost obnašao od 2010., a sada je imenovan direktorom izdavaštva unutar grupacije, zadužen za strateški razvoj svih digitalnih i tiskanih izdanja, izvijestila je u četvrtak Uprava Glasa Istre.

Frank, postavljen odlukom Uprave, u Glas Istre dolazi s pozicije savjetnika za medije riječkog Novog lista, na kojoj je bio od srpnja prošle godine, a ranije je obnašao funkciju v.d. glavnog urednika riječkog dnevnika.

“Za mene je iznimna čast i zadovoljstvo preuzeti funkciju prvog čovjeka redakcije Glasa Istre, novine koja je lider u regiji iz čijeg su središta i moji korijeni”, izjavio je Frank.

Najavio je da će Glas Istre od idućeg petka izlaziti u redizajniranom izdanju, “još regionalniji, s još više sadržaja iz cijele Istre kojem se daje potpuna prednost pred vijestima s nacionalne razine”, kazao je.

“Bit ćemo zanimljivi, otvoreni, bez predrasuda prema bilo kome i bez favoriziranja bilo koga. Vrijednosti koje je Glas Istre i dosad promovirao ostaju stup i temelj i moje uređivačke politike – antifašizam, zdravi regionalizam i zalaganje za vrijednosti otvorenog, civiliziranog društva koje poštuje različitost”, rekao je Frank dodavši kako je cilj Glasa istre postati “novina 21. stoljeća – brza, dinamična, vjerodostojna”.

Kako  se navodi u priopćenju, Borovečki je prigodom prelaska na novu funkciju istaknuo kako mu je posebno drago što je bio dijelom povijesti najvažnijeg istarskog medija, ali je i podsjetio da je funkciju glavnog urednika prije gotovo osam godina preuzeo u izuzetno nezahvalnim trenucima kada je i sam opstanak ovog dnevnika bio pod upitnikom.

“Glas Istre je puno više od samih novina koje će kao proizvod prije ili kasnije otići u povijest, vrijednost njegovog brenda je ogromna i već odavno smo započeli razvoj digitalnih izdanja, prvenstveno web portala koji je lani redizajniran, kao i naprednog online izdanja s kojim smo također krenuli sredinom prošle godine i koje je jako dobro prihvaćeno”, kazao je Borovečki.

Upravo korištenje potencijala brenda i razvoj digitalnih izdanja, te stvaranje novih, naprednih proizvoda za nove generacije bit će najveći dio posla kojim će se baviti na novoj dužnosti, dodao je. (Hina)