Riješeno milijunsko razbojništvo u poslovnoj zgradi na Trnju

PU zagrebačka izvijestila je u petak da je dovršena kriminalistička istraga o krađi  iz trgovine plemenitih metala na zagrebačkom Trnju, počinjena u ožujku ove godine, te da je osumnjičen četrdesetogodišnji slovenski državljanin.

Tom prilikom odnesen je novac, zlatne poluge i predmeti, u vrijednosti 1,8 milijuna kuna.

Osumnjičenog slovenskog državljanina tereti se zbog osnovane sumnje da je počinio kaznena djela razbojništva i nedozvoljene uporabe osobnih podataka.

Istragu su proveli policijski službenici Sektora kriminalističke policije, Službe općeg kriminaliteta, u suradnji s policijskim službenicima Policijske uprave Novo Mesto.

Kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je da je 8. ožujka 2017. u Zagrebu osumnjičeni ušao u poslovnu zgradu u Ulici Ivana Lučića, lažno se predstavio koristeći lažnu osobnu iskaznicu te se potom dizalom popeo do trgovine za otkup plemenitih metala.

Ušavši u trgovinu osumnjičeni se lažno predstavio zaposlenici koristeći istu lažnu osobnu iskaznicu te joj predao ružu povodom Dana žena koju je donio sa sobom i rekao da je došao prodati zlato. Tijekom obavljanja formalnosti oko kupoprodaje zaprijetio je pištoljem zaposlenici i počinio razbojništvo te otuđio novac, zlatne poluge i druge zlatne predmete.

Nad osumnjičenim se nastavlja kriminalističko istraživanje zbog sumnje da je počinio i druga kaznena djela na području Zagreba.

Nakon kriminalističkog istraživanja protiv osumnjičenog je podneseno posebno izvješće Županijskom državnom odvjetništvu u Zagrebu. /Hina/