Rijeka srušila The New Saintse

Nogometaši Rijeke pobijedili su The New Saints 2:0 u prvoj utakmici drugog pretkola Lige prvaka. Prva je to pobjeda za riječke nogometaše u povijesti u kvalifikacijama najjačeg klupskog natjecanja na svijetu, a uzvrat je na rasporedu u utorak (18. srpnja) u 20 sati po srednjoeuropskom vremenu.

Rijeka je načela goste u 4. minuti. Mario Gavranović izborio je slobodan udarac na 18 metara. Mišić je preuzeo odgovornost i lijepim udarcem zatresao mrežu Saintsa – 1:0.

Rijeka je nastavila s pritiscima nakon pogotka, ali pokušaje Gorgona (6′) i Vešovića (7′) ukrotio je vratar Harrison.

U 21. minuti Mišić je izveo korner, Župarić lijepo trznuo glavom, ali nedostajalo je malo preciznosti.

Nakon kratke uspavanke Rijeka je bljesnula u 43. minuti. Gavranović je prošao pored braniča Saintsa, izbio pred suparnički gol, ali vratar Harrison skratio je kut i spasio svoju mrežu.

U drugom poluvremenu Rijeka je pokušala udarcima Vešovića i Bradarića sa 16 metara, ali bez rezultata.

I onda je bljesnula brza akcija u 68. minuti. Ristovski je po tko zna koji puta prošao po desnoj strani, ubacio prizemnu loptu, a Matei je na suprotnoj vratnici poentirao – 2:0.

U 74. minuti na trenutak je zaspala riječka obrana, Quiqley je bio brži od Eleza, ali Sluga je bio koncentriran i zaustavio pokušaj. Saintsi su zaprijetili u 86. minuti, ali novi pokušaj Quiqleyja otišao je pored gola.