Riječki HDZ: Za Autotrolej odgovorna loša politika i poslovanje, Rijeka s istrošenim političarima propada

HDZ-ov riječki gradski vijećnik, Josip Ostrogović, izjavio je u četvrtak da je za sadašnje stanje gradskog prijevoznika ‘Autotrolej’ odgovorna loša politika i loše poslovanje koje se provodi niz godina, ocjenivši da Rijeka s  istrošenim političarima propada iz dana u dan.

 Riječki ‘Autotrolej’ nedavno je bitno smanjio broj polazaka autobusa na linijama, neke linije ukinuo, a druge znatno skratio. To prate česti kvarovi autobusa i požari na njima, istaknuo je na konferenciji za novinare predsjednik Kluba vijećnika HDZ-a u riječkom Gradskom vijeću, Ostorogović. Tako se ruši standard i kvaliteta življenja u Rijeci, dodao je.

 Naveo je da je Uprava Autotroleja proteklih mjeseci ponavljala kako ne razmišlja o promjeni cijena prijevoza za građane, a da nije rekla da će postojeće cijene ostati uz osjetno smanjenje razine usluga.

 “Rijeka s ovim istrošenim političarima propada iz dana u dan, a gradonačelnik Vojko Obersnel, odgovarajući na argumentirane kriitke, u svemu vidi samo ‘ustaše i partizane’, što mu je do sada prolazilo”, naveo je Ostrogović.

 Upozorio je da dugovanja gradskog javnog prijevoznika dosežu 85 posto vrijednosti vlastite imovine, odnosno aktive Autotroleja, i da je tako još od 2013. godine. To je prezaduženo poduzeće i prijeti mu nemogućnost podmirivanja obaveza, istaknuo je.

 Predsjednik Kluba vijećnika HDZ-a najavio je prikupljanje potpisa potrebne trećine vijećnika riječkoga Gradskog vijeća, kako bi se sazvala tematska sjednica o stanju Autotroleja. Rekao je da je nekoliko drugih političkih stranaka izrazilo načelnu suglasnost.

(Hina)