Riječka bolnica traži 37 specijalizanata

KBC Rijeka - Sušak

Klinički bolnički centar (KBC) Rijeka raspisao je natječaj kojim traži 37 specijalizanata različitih medicinskih specijalnosti, priopćeno je u utorak iz riječke bolnice.

Riječka bolnica pozvala je mlade liječnike da se prijave na natječaj za specijalizaciju iz dermatologije i venerologije, fizikalne medicine i rehabilitacije, hematologije, internističke onkologije, kliničke farmakologije s toksikologijom, kliničke mikrobiologije, nefrologije, onkologije i radioterapije, oftalmologije i optometrije, ortopedije i traumatologije, pedijatrije, reumatologije, urologije, medicinske biokemije i laboratorijske medicine, parodontologije, oralne medicine i dječje stomatologije.

Po dvije specijalizacije raspisane su iz anesteziologije, reanimatologije i intenzivne medicine, dječje kirurgije, gastroenterologije, infektologije, kardiologije, kliničke radiologije, neurologije, opće interne medicine, otorinolaringologije te patologije i citologije.

Cilj je KBC-a Rijeka privući mlade liječnike iz cijele Hrvatske i pružiti im mogućnost profesionalnog razvoja kako bi ostvarili svoje potencijale, osobito kada se zna da jednom dobivena specijalizacija jamči sigurno radno mjesto i redovita primanja.

U priopćenju iz riječke bolnice navodi se da pristupnici moraju predati onoliko prijava i kompleta dokumentacije za koliko grana specijalizacije se natječu, u odvojenim i zatvorenim omotnicama, s naznakom za koju se specijalizaciju natječu, a krajnji je rok za podnošenje prijava je 9. kolovoza.