Richembergh: Zamjeram Ivanu Vrdoljaku što me mjesecima pravio budalom

N1

U Novom danu gostovao je saborski zastupnik i potpredsjednik stranke GLAS Goran Beus Richembergh.

Je li vas iznenadio potez HNS-a kojim Ivana Vrdoljaka žele vratiti na scenu? Kakvi su Vaši osobni odnosi s Vrdoljakom, komunicirate li s njim?

Zadnji put smo se vidjeli na sjednici Središnjeg odbora kada se odlučivalo ide li se s HDZ-om, to je bilo u šestom mjesecu i od tada nismo imali kontakte, niti ima potrebe za tim.

Zamjeram mu što se pozivao na onu alanfordovsku “ne vjerujte čovjeku koji laže”, a to se pretvorilo u stvarnost, mene je mjesecima pravio budalom, na glasine da će se ići s HDZ-om, stranački vrh nas je uvjeravao da je to nešto što je izmišljeno.

Ta priča o ‘Titanic vladi’ dobila je novu konotaciju kad se vidjelo da su ti kontakti postojali dugo, a iz Šeksovog intervuja objavljenog u subotu vidi se da su on i Vrdoljak bili arhitekti te koalicije i da se to dogovaralo puno ranije. Njegov manevar da ode iz politike da bi se vratio nama je jasan. Mislim da on i Plenković dobro surađuju duže vrijeme, a s obzirom da je on bio arhitekt koalicije, dobro je da on i Plenković kao kapetani budu na brodu, Titanicu, kako je on to govorio.