Restoranu ‘Monte’ iz Rovinja i službeno uručena Michelinova zvjezdica

Fotografija: madison.hr (PRess)

Roberto Mancuso, predsjednik uprave METRO-a i globalnog partnera Michelinovog vodiča, uručio je Michelinovu zvjezdicu Danijelu Đekiću, vlasniku i chefu restorana Monte – prvog hrvatskoga restorana koji je zaslužio jedno od najprestižnijih priznanja u svijetu kulinarstva.

Uz Monte, dvanaest restorana iz Istarske županije – Meneghetti, Batelina, San Rocco, Konoba Morgan, Zigante, Marina, Damir & Ornella, Konoba Čok, Sv. Nikola, Wine Vault, Alla Beccaccia i Pergola – ušlo je u selekciju Michelinovoga gastro vodiča za 2017. godinu te im je tom prilikom METRO u kolovozu uručio plakete, takozvane Michelinove tanjure.

S više od 100 godina iskustva u selekciji restorana, Michelinov vodič danas preporučuje više od 20.000 restorana u 30 svjetskih zemalja. Bilo da se radi o Europi, Aziji ili Americi, Michelinovi inspektori primjenjuju iste kriterije u ocjenjivanju kvalitete svakog restorana kojeg posjete anonimno. Koristeći jedinstven proces usavršavan tijekom desetljeća, Michelinov vodič postao je međunarodna referenca za fine-dining, a plaketa Michelinovoga vodiča službeno je priznanje da je restoran dio selekcije za 2017. godinu.