Reprezentacija MUP-a na Svjetskom policijskom turniru

Foto: MUP

Na 35. Svjetskom policijskom dvoranskom nogometnom turniru (WPIST) koji se održavao u nizozemskom Eibergenu u kategoriji seniora i veterana nastupila je i reprezentacija MUP-a RH (PNT Croatia).

Na turniru je ove godine sudjelovalo 220 momčadi iz 54 zemlje sa svih kontinenata.

Na vrlo zahtjevnom turniru koji se igra po modificiranim Futsal pravilima seniorska momčad hrvatske policije odigrala je sedam utakmica u skupini, u kojima je ostvarila šest pobjeda uz jednu neriješenu utakmicu. U osmini finala hrvatski policajci izgubili su od Rusije koja je na kraju osvojila seniorski dio turnira.

Veteranska momčad je tijekom šest odigranih utakmica u skupini, uz četiri pobjede i dva neodlučena ishoda ušla kao druga u završni dan natjecanja kada su redom pobjeđivane momčadi Portugala, Crne Gore i Rusije. U finalnom meču uvjerljivo je pobijedila momčad Slovenije i tako postala pobjednik veteranskog dijela Svjetskog policijskog nogometnog turnira.

Ovom pobjedom veteranska momčad hrvatske policije je osvojila svoju drugu titulu u posljednja tri turnira i time postala najuspješnija momčad u svojoj kategoriji. (MUP)