Rektor Boras nabavlja 1000 lizalica s logom Sveučilišta

Sveučilište u Zagrebu odlučilo je biti vidljivije i bolje se promovirati, stoga su se upustili u javnu nabavu tisuće promotivnih artikala. Među majicama, USB stickovima i šalicama našlo se i tisuću lizalica koje će imati logo Sveučilišta u Zagrebu.

Zbog određenih poteza rektora Damira Borasa, Sveučilište u Zagrebu u posljednje vrijeme ima negativni publicitet, a on je ‘zacementiran’ prijedlogom da se zagrebačkom gradonačelniku Milanu Bandiću dodijeli počasni doktorat.

Kako bi javnost bila informirana o ostalim aktivnostima Sveučilišta u Zagrebu, odlučili su se na nabavu materijala “u svrhu promocije, vidljivosti i informiranja javnosti o aktivnostima Sveučilišta u Zagrebu i to Rektorata, Poslijediplomskog središta u Dubrovniku, Centra za istraživanje i prijenos znanja u biotehnologiji i Konfucijeva instituta Sveučilišta u Zagrebu”.

Tportal piše da sveučilište zato nabavlja 2350 platnenih torbi, stotinu ruksaka, 1500 muških majica kratkih rukava, 50 ženskih polo majica, 150 majica s kapuljačom, podloške za miš, magnete, termosice, 1500 šalica, 1860 antistres loptica, deset tisuća olovaka i kemijskih olovaka te šećer na kraju – tisuću lizalica.

Lizalice će prema dokumentaciji za nabavu biti šarene, okrugle, promjera šest centimetara te, kao i ostali artikli, imat će vidljiv logo Sveučilišta u Zagrebu.

Ukupna procijenjena vrijednost nabave je 460 tisuća kuna, od toga 170 tisuća otpada na tekstilne proizvode, a 290 tisuća na ostali promidžbeni materijal. (N1)