Reiner: Nema razloga da Brkić odstupi

Hina

Potpredsjednik Sabora Željko Reiner kazao je da Klub zastupnika HDZ-a nije na večerašnjem zasjedanju razgovarao o aferi u koju je umiješan i Milijan Brkić.

“Govorili smo o nekim drugim temama. Ne vidim da bi to trebalo biti čudno. Brkić je danas dao izjavu u DORH-u, DORH radi svoj posao. Oni organi koji se trebaju baviti time, rade svoj posao”

Upitan, radi li afera štetu HDZ-u, Reiner je odgovorio:

“To što je netko na prvom, drugom ili sedmom položaju ne mora ništa značiti, ne možemo prejudicirati je li za nešto kriv. On je danas dao izjavu kao svjedok, ne postoji optužnica. Bilo bi krivo i nepravedno u bilo koga unaprijed sumnjati ili proglašavati ga krivim prije nego to učine organi koji se time bave. U normalnim zemljama, kao što je i Hrvatska, se time bave DORH, sudstvo i policija. Ja bih bio jako zabrinut da živim u zemlji gdje Vlada, stranka ili Sabor odlučuju da li je netko kriv ili nije, srećom tako nije kod nas”, rekao je Reiner RTL-u.

Upitan vjeruje li Brkiću, potpredsjednik Sabora kaže:

“Ja mogu samo reći, ako gledamo objektivne pokazatelje, političke štete u ovom času nema, nama rejting raste, a teško je pretpostaviti što će biti u budućnosti, ne bavim se gledanjem u staklene kugle”, kaže.

Reiner smatra da nema razloga da Brkić podnese ostavku.

“Ne vidim razloga da bi Brkić trebao odustupiti. Niti istraga nije pokrenuta, a kamoli išta drugo. Bilo bi bez ikakvog smisla da on daje ostavku u ovom času”, zaključio je.