Reakcija Krstičevića na odluku iz Srbije: “Ja i ministar Vulin, mi smo dva različita svijeta”

Foto: Nacionalno

Nakon odluke srbijanske Vlade da ministar obrane RH Damir Krstičević do daljnjega nije dobrodošao u Srbiju, uslijedile su reakcije iz Hrvatske.

Prvi je, dakako, reagirao sam ministar Krstičević.

“Ja i ministar Vulin, mi smo dva različita svijeta. Ja sam fokusiran na razvoj i na jačanje Hrvatske vojske, na jačanje sustava domovinske sigurnosti kao interes Republike Hrvatske. U svom poslu vodim se uvijek vrijednostima, odgovornošću i ono što je najbitnije, da nikad ne činim nekome drugome nešto što ne bih želio da netko drugi čini meni.

Takav sam bio i u Domovinskom ratu i nakon prisilnog umirovljenja i rada u privatnom sektoru i danas kao ministar obrane Republike Hrvatske. Naša odluka, odluka države, je bila opravdana. To je bio naš odgovor na provokacije od strane gospodina Vulina i to bi napravila svaka suvremena, moderna država, koja vodi računa o svom suverenitetu, dostojanstvu i o nacionalnim interesima.

Ja nisam nikada nikoga vrijeđao. Nisam nešto rekao što nije istina, nisam odlazio u Srbiju niti nešto loše govorio, međutim, ova odluka je neopravdana, ovo je odluka vlade Republike Srbije, ja se s tom odlukom mogu nositi i ova odluka više govori o njima”, rekao je ministar Krstičević.

Odluku srbijanske vlade ironično je komentirao i SDP-ov Bojan Glavašević. “Jadan Krstičević, a toliko je volio roštilj u Skadarliji i đuskanje na splavovima”, napisao je Glavašević na Twitteru.