Razbojnici iz Kašine prilikom bijega zaletjeli se u policijsko vozilo

Izvor: Nacionalno

Dvojicu razbojnika u dobi od 38 i 42 godine koji su se u ponedjeljak nakon oružane pljačke trgovine u Kašini, ‘mercedesom’ zaletjeli u policijsko vozilo dok su pokušavali pobjeći, osumnjičeni su za još dva slučaja razbojstva, izvijestila je u srijedu zagrebačka policija.

Osumnjičeni dvojac je u ponedjeljak oko 20,50 sati, uz prijetnju vatrenim oružjem i fizičkom snagom izveo razbojstvo nad 31-godišnjom 47-godišnjom zaposlenicom koju su lakše ozlijedili, ali su ih na njihovu nesreću u obližnjoj ulici uočili policajci dok su sjedali u mercedes zagrebačkih oznaka.

Muškarci su automobilom krenuli na policajce u službenom vozilu, a nisu se zaustavljali ni nakon upozorenja policajca koji je potom ispalio hitac prema odbojniku njihova automobila.

Nakon što su se zaletjeli u policijsko vozilo, policajci su nad njima uporabili ‘sredstva prisile’ i doveli ih na kriminalističko istraživanje kojim su osumnjičeni za još dva razbojstva u trgovinama u Mraclinu i Vrbovcu, u kojima su prijeteći oružjem i primjenjujući fizičku snagu napravili štetu od 23 tisuće kuna.

Zbog zalijetanja u policijsko vozilo mlađeg osumnjičenika policija tereti i za kaznena djela prisile prema službenoj osobi i oštećenja tuđe stvari. Hina