Ratarima proizvođačke organizacije “Posavina i Moslavina” 3,8 milijuna kn iz EU sredstava

U Topolovcu je održana redovita godišnja sjednica Skupštine Proizvođačke organizacije “Posavina i Moslavina“. Skupštini su nazočili državni tajnik u Ministarstvu poljoprivrede Tugomir Majdak i zamjenik sisačko-moslavačkog župana Ivan Celjak.

Izabrano je novo vodstvo udruge.

Dotadašnji predsjednik Kelečić je podnio ostavku iz privatnih razloga. Za predsjednika je izabran Ivica Šarec, za tajnika je izabran Ivica Šipuš.

Ova Udruga okuplja 20 ratara s područja Sisačko moslavačke županije i 2 s područja Zagrebačke županije u cilju zajedničkog skladištenja, dorade proizvoda, zajedničkog nastupa na tržištu radi postizanja veće prodajne cijene.

Uz pomoć županijske razvojne agencije SIMORA-e udruga je osigurala 3,8 milijuna kuna EU sredstava.

Obavljanje djelatnosti Udruge je izvrstan temelj za razvoj poljoprivrede, zadržavanje ljudi i zapošljavanje u ruralnim područjima.

Zamjenik župana Sisačko moslavačkog Ivan Celjak tom prigodom je kazao:

“Specifičnost ove udruge u odnosu na druge organizacije civilnog društva je u tome što je ova udruga već sada osigurala financiranje svoje djelatnosti, barem u onom djelu koji se tiče skladištenja proizvoda u narednih pet godina. Uz pomoć Sisačko moslavačke županije, odnosno razvojne agencije Simora osigurali su 3,8 milijuna kuna sredstava “- kazao je Ivan Celjak zamjenik župana Sisačko moslavačkog.

Ivan Celjak, zamjenik župana Sisačko moslavačkog

Državni tajnik u ministarstvu poljoprivrede Tugomir Majdak kazao je da je potaknuo inicijativu za lokalne ratare sa područja Sisačko moslavačke županije kako bi se udružili i kako bi iskoristili europska sredstva a vidljivo je da su na dobrom putu da to i učine.

Dodao je da je Agencija za plaćanje u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju Ministarstva poljoprivrede dostavila odluku o odobravanju korištenja sredstava za uspostavu i rad udruge, a sada je na ratarima, njih 20-tak, da kvalitetno realiziraju sredstva, kako u prvoj godini, što će biti malo zahtjevnija jer je prva godina, tako i u ostale četiri godine” – kazao je državni tajnik Tugomir Majdak.