Rat na društvenoj mreži: ‘Nemojte plakati da nema radnika, svi ste ista gov**’

U poznatu Facebook grupu Tražim posao/nudim posao – Dalmacija osvanuo je post Nikice Lazze koji je posvađao mnogobrojne sudionike navedene grupe.

Nije dugo trebalo čekati na reakcije članova grupa. Dok su neki hvalili post, drugi su pak stali na stranu poslodavaca tvrdeći kako se u Hrvatskoj ne oprašta uspjeh i kako nisu svi isti.

“Vi kojima su svi gazde govna, lopovi i robovlasnici zašto kad ste pametni tako sami ne probate nešto otvoriti kad je tako jednostavno i lagano (ili nemate hrabrosti i pameti ili ste probali pa propali) pa kada nešto otvorite onda ispravite sve što takozvani “gazde robovlasnici”. U Hrvatskoj se oprašta sve osim uspjeha”, ustvrdio je jedan od komentora.

“Svaka ti čast, stranče”, neki su pak davali punu podršku autoru posta.

“Ne miješajte male obrtnike s ovim lopovima koji imaju lance hotela i restorana, jer takvi imaju sve preko radne snage i kod njih najviše fali radnika i najviše se kod njih radnici izmjenjuju,” ustvrdio je jedan od članova grupa.

“Ako je netko prihvatio posao od 3000, 4000, 5000 kn onda taj posao mora odraditi za novce koje je dogovorio. Isti tako treba biti plaćen za odrađeno. Onaj tko misli da vrijedi više da otkaz i nađe bolji posao. Problem je što većina sere i ostaje na istom poslu i dopušta da mu netko sere nad glavom jer je svjestan da za bolji posao ipak treba malo više zasukati rukave,” neki su pak bili skloniji drugom pristupu.

Mnogi od komentara na status razvili su se u sukob između onih koji zapošljavaju i oni koji rade na sezoni.

Dugi niz godina u Hrvatskoj poslodavci tijekom sezone muku muče s pronalaskom radne snage, a usprkos velikom broju nezaposlenih mnogi smatraju kako je problem upravo u lošim poslodavcima koji iskorištavaju radnu snagu. (Dnevno.hr)